Ankara Üniversitesi'de Yemek Zamlarına Tepki

Ankara Üniversitesi'de Yemek Zamlarına Tepki

Ankara Üniversitesi Çalışanlarını Yolunacak Kaz Olarak mı Görüyor?

 

Ankara Üniversitesinde yemek ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılmasına tepki gecikmedi. Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, üniversite yönetimine tepki göstererek“Ankara Üniversitesi çalışanlarını yolunacak kaz olarak mı görüyor? Çalışanlar diğer üniversitelerle eşitlenmesi için indirim beklerken tabiri caizse bindirimle karşılaşmışlardır. İnsaf ve vicdan yapılan işin neresindedir” diye sordu.

Yemek ücretlerine yapılan zam sonrası ortaya çıkan tabloya dikkat çeken Ayhan Okuyucu, “Ankara Üniversitesinde idari personelden bir öğün yemek için alınan ücretle, Hacettepe Üniversitesinde iki öğün yemek yenilebilmektedir. Yıldırım Beyazıt, Gazi ve Hacettepe’deki ücretlerle Ankara Üniversitesinde alınan yemek ücretlerini karşılaştırdığımızda ortaya çıkan gerçek, Ankara Üniversitesi çalışanlarının ticari bir meta olarak görüldüğüdür. Çalışanlarını önemsemeyen onları kar gruplarının dişlileri arasına atan bir anlayışı, çalışanlar çok net olarak görüyor ve bu duruma haklı olarak tepki gösteriyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak üniversite yönetimini uyarıyor, üniversite çalışanlarının kendilerini diğer üniversitelerdeki çalışanlarla karşılaştırdığında değersiz hissettirecek yaklaşımlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Yönetim çalışanlarının karşısına kazık zamlarla değil, çalışma barışını ve iş verimini daha da artıracak adımlarla çıkmalıdır” dedi. Ayhan Okuyucu, Üniversite çalışanların moral ve motivasyonunu artıracak ilk adımı, yemek ücretlerine yapılan fahiş zamları geri çekmekle değil, diğer üniversitelerle eşitleyerek atmalıdır şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesinde yemek ücretlerine; öğrencide %16,67, idari personelde %20, profesör ünvanına sahip akademik personelde %14,29, misafirde %40 zam yapıldığını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Okuyucu, “zam oranlarının memur maaşlarına yapılan zam oranları ile karşılaştırıldığında ortaya çıkan tablo, yönetimin acımazsız ve insafsız davrandığıdır” şeklinde yaptığı değerlendirmede karşılaştırmalı tabloya dikkat çekerek zammın ne manaya geldiğini tabloyla anlatmaya çalıştı.

 

ÖĞRENCİ

İDARİ

PROFESÖR

MİSAFİR 

 

ESKİ

YENİ

ESKİ

YENİ

ESKİ

YENİ

ESKİ

YENİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

1,5

1,75

2,5

3

3,5

4

5

7

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

 

1

 

2

 

3

 

5

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

2

1

1,25

1,40

3,40

3,60

5

5

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

 

2

 

2,5

 

3,5

 

5

 

Ankara aynı Ankara… Çalışanlar ise aynı unvan ve görevlerde çalışanlardır. Sadece üniversitelerin binaları ve adları farklıdır. Bir üniversitede 1,25 liraya yediğiniz yemeği diğer üniversitede 3 liraya yiyorsanız burada ya iş bilmezlik ya da açgözlülük vardır. Çalışanları yolunacak kaz olarak görmek üniversite yönetimine yakışmıyor. Diyen Okuyucu, “Eğitim-Bir-Sen olarak yönetimi uyarıyor, fahiş zamların geri çekilmesi bir tarafa diğer üniversitelerle eşitlenmesi için gerekli indirimlerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.