Ankara'da Atanan Müdürler Neden Göreve başlamıyor

Ankara'da Atanan Müdürler Neden Göreve başlamıyor

Ankara'da Atanan Müdürler Neden Göreve başlamıyor

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şubat 2012'de MEB tarafından yayınlanan atama kılavuzu ve mevcut yönetici atama yönetmeliği çerçevesinde Sınava Dayalı Müdür ve Müdür Yardımcılığı atamaları yapılmıştı.

Ataması yapıldığı halde halen göreve başlamayan okul müdürlerinin bulunduğu, bu müdürlerin "Atamalarının iptali" için dilekçe verdiği bilinmektedir.

Atama kılavuzunda hiç bir şekilde atama iptallerinin yapılmayacağı yer almasına rağmen, iptal uygulamalarının nasıl yapılacağı kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Ankara Yönetici Atama, Subat 2012 Sınava Dayalı Müdür atamalarında Mamak'ta iki okul müdürü atamasında hata yapmış, hatanın ortaya çıkması ile yapılan bu iki müdür ataması iptal edilmişti.

Şimdi de ataması yapıldığı halde, atama kılavuzu ilkelerinde kesin bir ifade yer almasına rağmen bazı müdürlerin atamalarını iptal ettirdikleri yönünde bilgiler yer almaktadır.

Özet olarak söylemek gerekirse, çok küçük puan farkları ile yapılan atamalarda, aradan iptal edilen müdürlükler yerine yeni müdürlükler atanması durumunda sıralar değişecek, müdür adayları bir üst tercihlerine atanabileceklerdir.

Bu iptallerin yaşanması durumunda bazı okul müdürlerinin dilekçe ile müracaat edecekleri, bazı müdürlerin de durumu yargıya taşıyabileceği ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum