AÖF öğrencileri haklarını arıyor

AÖF öğrencileri haklarını arıyor

Türkiye Kamu-Sen İzmir Şubesi üyeleri, Konak Meydanı’nda toplanarak Açık Öğretim Fakültesi’nde (AÖF) okuyan öğrencilerin bütünleme sınavı hakkının geri verilmesini istedi.

 

Türkiye Kamu-Sen tarafından düzenlenen basınaçıklamasında Açık Öğretim Fakültesiöğrencilerinin özgün öğretimde okuyan öğrencilerinaldığı haklardan faydalanmak istediği açıklandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açıklamadakonuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Benli, “Türkiye Kamu-Sen olarak, haksızlık karşısında susmayacağımızı defalarca ifade ettik. Açıköğretim fakültesi öğrencilerine yapılan haksızlığı dile getirmek için buradayız. Haksızlık kime yapılırsa yapılsın hiçbir zaman susmayacağız. AçıkÖğretim Fakültesi öğrencileri fazla bir şey istemiyor sadece haklarını istiyor. Örgün öğretimdeki öğrencilerhangi haklardan faydalanıyorsa onlarda bunlardan faydalanmak istiyor” diye konuştu.

Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri adına konuşan bir öğrenci ise, “Ülkemizde iş bulmak için 2.Üniversiteyi hatta 3. Üniversiteyi okuyan binlerce öğrenci arkadaşımız bulunmaktadır. Bunların yarısından fazlası ise açık öğretimi tercih etmektedir. Çünkü hem okuyup hem çalışmak durumundadırlar.

Açıköğretim öğrencileri olarak, büyük mağduriyetler yaşamaktayız. Anadolu Üniversitesi tarafından 9 Ekim 2011 tarihinde yayımlanan ‘Açıköğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ değişiklik ile kredili sisteme geçilmesi sorunların başlangıç noktası olmuştur” diye konuştu.


İZMİR

Türkiye Kamu-Sen İzmir Şubesi üyeleri, Konak Meydanı’nda toplanarak Açık Öğretim Fakültesi’nde (AÖF) okuyan öğrencilerin bütünleme sınavı hakkının geri verilmesini istedi.

Konak Meydanı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanarak AÖF öğrencilerinin bütünleme sınavı hakkının Anadolu Üniversitesi yönetimi tarafından geri verilmesi isteyen Türkiye Kamu-Sen İzmir Şubesi, AÖF öğrencileri ile birlikte protestoda bulundu. Türkiye Kamu-Sen İzmir Şubesi adına basın açıklamasını yapan İl Temsilcisi Nebi Yay, “Açık Öğretim Fakültesi örgün olarak yüksek öğrenim görme imkanı bulunmayanlar için önemli bir imkan sağlamakta, hem okuyup hem de çalışmak durumunda kalan binlerce öğrenci bu imkan sayesinde onlarca yıldır diploma sahibi olmaktadır. Belirtilen kesimin içerisinde kuşkusuz ki kamu hizmeti gören memurlar önemli bir yer tutmaktadır. 9 Ekim 2011 tarihinde yayımlanan Açık öğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişikliği ile, kredili sisteme geçilmiştir. Yine Anadolu Üniversitesi YÖK’ün tüm üniversitelerde bütünleme sınavı açılsın kararına rağmen bütünleme sınavını kaldırılmıştır. Böylelikle Açık öğretim öğrencileri sınav hakkından yoksun dönem uzatmak zorunda bırakılmakta, zaman ve maddi kayıplara uğramaktadırlar” dedi.

Yay, hukuki olarak tanınan bu hakkın öğrencilere geri verilinceye kadar da protestolarının devam edeceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.