AÖF'liler için Eylem

AÖF'liler için Eylem

Türkbürosen AÖF'liler için Eylem yaptı...

AÖF’LİLER İÇİN BÜTÜNLEME SINAVI İSTEDİK
Sendikamızın desteği ile Açıköğretim Fakültesi Öğrencileri ve Açıköğretimde öğrenim gören memurlarımız adına Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı önünde Bütünleme Sınavı Hakkı verilmesi için protesto gerçekleştirildi.
 
Eyleme Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Osman Eksert, Tahir Yüzbaşıoğlu ve AÖF öğrencileri katıldı.
Daha önceden YÖK’e eylemin yapılacağıyerin bildirilmesine rağmen, YÖK yetkililerince eylem yerinin değiştirilmesi talep edildi. Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş’un ise önceden belirlediğimiz alanda yapacağımızı iletmesiyle, eylem belirlediğimiz alanda gerçekleştirildi.
 
Açıköğretim Öğrencilerine Yapılan Bu Zulmün Sebebi Ne?
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuşkonuşmasında, “Bizim bir çok memurumuz AÖF’te eğitimine devam ediyor. Bütünleme sınavı hakkının, Açıköğretimde eğitimini devam ettiren öğrencilerimize tanınmamasısebebiyle ciddi mağduriyetler oluşmuş, yıl kayıpları yaşanmıştır. Biz Türk Büro-Sen olarak, ÖSYM yetkililerine, Partilerin Grup Başkanvekillerine yaşanan bu haksızlıkları ilettik. Ankara başta olmak üzere, 9 ayrı ilde basın açıklamaları ile adaletsizlikleri kamuoyuna duyurduk. Ancak geçen hafta yapılan açıklamada sadece Açıköğretim Fakültesi son sınıflarda okuyanlar için sadece tek ders sınav hakkı getirildi. Böyle bir şey olabilir mi? Diğer bütün üniversitelerde 1,2,3 ve 4. sınıflar için bütünleme sınavı hakkı varken, Açıköğretimde okuyanlara bu zulm niye, bu keyfiyetin sebebi nedir? Bu keyfiyetin sonlandırılması için buradan YÖK Başkanı’na, yetkililere sesisimizi duyuracağız. Bu adaletsizliğe son verilsin. Burası hukuk devleti ise, her vatandaş eşitse bu ikiliğe son verilsin. Adında adalet olan bir partinin, 10 yıldır yönettiği ülkede Açıköğretim öğrencilerine de adalet vermelerini istiyoruz” dedi.
 
Türkiye’de Alınan Her Kararla Mağdurlar Ordusu Yaratılmıştır
Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Temel olarak bir topluma mal olmuş, güçlü bir geleneği olan Açıköğretim öğrencilerine yönelik olarak ortaya çıkan bir ayrımcılıkla karşı karşıyayız. Bu ayrımcılığın ortadan kaldırılması için buradayız. AÖF öğrencileri YÖK’ün kararı yüzünden, diğer bütün öğrencilere tanınan bütünleme hakkından ve öğrencilik haklarının aynen muhafaza edilmesi gerekirken, bütünleme sınavı hakkından mahrum bırakılmıştır. Buradan YÖK’e ve bu kararı alan Anadolu Üniversitesi’nin yöneticilerine sesleniyoruz. Türkiye’de alınan her karar, bir takım mağdurlar ordusu yaratmıştır. Bu kararlada yeni bir mağdurlar ordusu ortaya çıkmıştır. Buna kimsenin hakkı yoktur. Karar alınırken, karardan etkilenenlere sorulmalıdır. Kararların sürdürülebilir olması gerekmektedir. Aksi takdirde “ben karar aldım, siz uyacaksınız” ya da tepeden inmeci, bürokratik, hiyerarşik biçimde alınan bu kararlar vesayet rejiminin kurumda da yerleştiğinin tipik bir yansıması olacaktır. Şimdi bir kişi sınava girdi, hemde bu kişi üretici, memur, işçi. Bu sınavda o veya bu sebepten başarısız oldu. O kişinin bütünleme sınavı hakkı yoksa, o kişi bir sene daha bekleyecek anlamına geliyor. Yazık değil mi? Bu insanların zamanını çalmaya, masa başında verilen kararla geleceklerini bir dönem daha etkilemeye kimin hakkı var. Örgün eğitim yada yaygın eğitimde sahip olunan haklara niye Açıköğretimdeki öğrenciler sahip değil. Eğer “Siz örgütlü değilsiniz, güçsüzsünüz. Sizin üzerinizde her türlü tasarrufu yaparız” deniliyorsa, o zaman siz insani değilsiniz, pedegojik değilsiniz ve bilimsel bir şekilde hareket etmiyorsunuz. Sizleri bir kez daha sağduyuya, yeni mağdurlar yaratmayacak ve yaratılan mağduriyetlerin giderileceği bir yapıiçerisine girmeye davet ediyoruz” dedi.
 
Daha sonra öğrenci temsilcisi Elif Erden yaptığı konuşmasında özetle, “bürolara eksik yada geç gelen kitaplar yüzünden sınavlara yeterince hazırlanamadıklarını, bu yüzden düşük puanlar aldıklarını, telafi içinde Bütünleme Sınavı hakkının örgün eğitimdekiler gibi, Açıköğretim öğrencilerine de tanınması gerektiğini” belirtti.
Basın açıklamalarının ardından yaşanan adaletsizlik terazi ile temsil edildi. Terazinin bir kefesinde ağır basan“Bütünleme, Açıköğretim" yazılı kartonlar ile diğer kefesine “Tek Ders, Açıköğretim”yazan karton konularak “Adalet Terazisi Eğitimde Dengesiz Tartıyor” denildi.
 
Bunun üzerine Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “ Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar” diyerek, adaletin sağlanması gerekteği mesajını verdi.
Daha sonra AÖF öğrencileri tarafından imzalanan dilekçeler YÖK Başkanı’na iletilmek üzere, Genel Hizmetler Müdürü’ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.