Apollon Limassol - Trabzonspor: 1-2

Apollon Limassol - Trabzonspor: 1-2

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Karadeniz Fırtınası, Avrupa macerasına 3 puanla başladı.

J Grubu mücadelesinde Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol'a konuk olan Trabzonspor, deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

İLK YARI
Maça iki takım da tempolu başlarken goller de arka arkaya geldi. Önce 18. dakikada Bamba'nın neden olduğu penaltıda topun başına geçen Sangoy, A.Limassol'u 1-0 öne geçirdi. Ancak Rum ekibinin sevinci uzun sürmedi ve sadece 2 dakika sonra sahneye çıkan Malouda, kafayla skoru 1-1'e getirdi. Erken geşen gollerin ardından iki takım da tempoyu düşürmese de devre bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI
İkinci yarıda temsilcimiz Trabzonspor'da ön plana çıkan isim Malouda'ydı. Fransız yıldız, bordo mavili takımın ataklarını organize ederken şık hareketleriyle de alkış aldı. Öte yandan ilk kez bordo mavili formayı giyen Bosingwa da hücuma yaptığı katkıyla göz doldurdu.

Dakikalar ilerledikçe rakibini kendi yarı sahasına hapseden Karadeniz Fırtınası, aradığı golü genç yıldızı Yusuf'la buldu. 77. dakikada Henrique'nin yerine oyuna giren Yusuf Erdoğan, 86. dakikada Adrian'ın pasına bekletmeden vurdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi. Bu arada golden saniyeler sonra Apollon'un bir topu direkten dönünce bordo mavililer derin bir oh çekti. Ev sahibi ekibin kalan dakikalardaki gol çabaları sonuç vermeyince Trabzonspor maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Bordo mavili temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde sıradaki maçında, 3 Ekim'de Lazio'yu konuk edecek.

 

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.