Arkadaşları Nabi Avcı için ne dedi?

Arkadaşları Nabi Avcı için ne dedi?

AK Parti’nin 11 yıllık iktidarında en çok revizyona uğrayan Milli Eğitim Bakanlığı’na bugünkü kabine revizyonuyla getirilen Prof. Nabi Avcı’yı eski çalışma arkadaşları anlattı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Avcı’yla birlikte görev yapan Taraf Gazetesi yazarı Alper Görmüş ve okulun eski rektörü, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Aydın Uğur’un gözünden Nabi Avcı:

UZUN SÜRE GÖREVDE KALMALI

Alper Görmüş: İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde odalarımız yan yanaydı. Medyakronik adlı medya eleştiri sitesinde de birlikte çalıştık. Okuldan ayrıldıktan sonra da telefonla görüşmeye devam ettik. Nabi Bey entelektüel derinliğe sahip biri. Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilmesi Türkiye için önemli. AK Parti’de siyaset yaptığı için şüpheyle bakılması doğru olmaz. Şu an geldiği bakanlıkta çok fazla değişiklik oldu ve bu doğru değil. Nabi Avcı’nın orada uzun süre kalması lazım. Kendisi TBMM’deki en önemli isimlerden...

GENİŞ UFUKLU BİR AYDIN

Prof. Aydın Uğur: Nabi Avcı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde birlikte yakın çalışma fırsatımız oldu. Benim tanıdığım Nabi Hoca gerçek bir bilim insanı ve köklü bir tarih bilincine sahip, çok geniş ufuklu bir aydındır. Ama asıl onu biricik kılan yanı insanlık hallerine dair derin sezgisi ve hoşgörülü sağduyusudur.

akşam-memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.