ASELSAN hücresi çözüldü

ASELSAN hücresi çözüldü

FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasındaki kripto hücreler itirafçı beyanlarıyla deşifre ediliyor. FETÖ'nün F-16 casusluğunu itiraf eden ASELSAN mühendisi Bahaeddin E. ile aynı hücrede bulunan Abdullah T. de itirafçı oldu ve mahrem imamın görevli olduğu projelerle

Türkiye'nin milli projelerini hedef alan FETÖ'nün ASELSAN'daki yapılanmasına yönelik ankesörlü telefon soruşturmasında itirafçı olarak F-16 savaş uçaklarına "anında keşif, haritalandırma ve imha" imkanı sağlayan ve "milli göz" olarak adlandırılan TARP projesinin ayrıntılarını mahrem imama teslim ettiğini anlatan Bahaeddin E.'nin hücresi çözüldü.

E. ile aynı hücrede oldukları tespit edilen yazılım mühendisleri Sinan Ö. ve Aydın B. ile lazer mühendisi Abdullah T. de itirafçı oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca bu isimlerden Abdullah T. hakkındaki soruşturma da tamamlandı ve "FETÖ üyesi olmak suçundan" dava açıldı. İddianamede, şüpheli T.'nin, mahrem imam Ekrem Oğuz Ülker tarafından sabit hatlardan arandığı belirtildi. Mahrem imamın ise firari olduğu kaydedildi.

AMERİKA'DA FETÖ OKULU AÇMIŞ

Bahaeddin E. gibi gözaltına alındığı 2018 Aralık'a kadar ASELSAN'da mikroelektronik güdüm ve elektro-optik isimli birimde görevli olan şüpheli Abdullah T., Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nden mezun olduktan sonra doktora ve master için Amerika'ya gittiğini ve burada 5 yıl kaldığını anlattı. Şüpheli T., Amerika'da bulunduğu süreçte FETÖ'nün Utah imamı Bilal Temel'in yönlendirmesiyle "Beehive Educational Services" isimli okulu açtıklarını da belirtti.

MAHREM İMAM PROJELERİ SORARDI

2009 yılında ASELSAN'a başladığını söyleyen Abdullah T., FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasından sorumlu imam ile tanıştırıldığını ve daha sonra mühendislerin bulunduğu örgüt toplantılarına katıldığını belirtti. Örgüt içerisinde "İbrahim" kod adını aldığını aktaran şüpheli T., sorumlu mahrem imamların görevli olduğu projeler hakkında kendisinden bilgi istediğini söyledi. T., "Sordukları sorulara 'bilmiyorum' diyerek geçiştiriyordum veya bilerek yanlış bilgiler veriyordum" iddiasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.