Ataması Geciken Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Özür Tayinlerinde Mağdur Edilmesin

Ataması Geciken Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Özür Tayinlerinde Mağdur Edilmesin

ATAMASI GECİKEN COĞRAFYA VE SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİ ÖZÜR TAYİNLERİNDE MAĞDUR EDİLMESİN

2015 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Duyurusuna göre; MEB tarafından atamalar 15/09/2015 tarihinde yapılmıştır. 2015 yılı alan sınavına karşı açılan dava kapsamında yargılama sürecinde bulunan  “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine, yargılama sonucunda verilen karar doğrultusunda atamalar 16/10/2015 tarihinde sonuçlanmıştır.
 “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine, yargı sürecinin uzamasından dolayı  16/10/2015 tarihinde atama yapıldığından, 2016 yılı yaz tatili döneminde yapılan öğretmenlerin aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği işlemlerinde bu öğretmenlerimizin adaylıkları henüz kaldırılmadığı için başvuruda bulunamadıklarından mağduriyet yaşamaktadırlar. 
Türk Eğitim-Sen olarak; kendilerine ait olmayan sebeplerden dolayı geç atandıkları için aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği talebinde bulunamayan Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerimizin bu durumları dikkate alınmak suretiyle mazerete bağlı yer değişikliği  hakkı verilerek mağduriyetlerin önlenmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.