Ataması yapılan 20 bin öğretmenin kararnamesi gönderilmeli, yüzleri güldürülmelidir

Ataması yapılan 20 bin öğretmenin kararnamesi gönderilmeli, yüzleri güldürülmelidir

Ali Yalçın, atanan ancak koronavirüs salgınıyla mücadelede uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle göreve başlatılmayan öğretmenlerle video konferansla görüştü.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 18 Mart’ta ek atama kapsamında atanan 20 bin öğretmenin göreve başlamasının daha fazla zamana yayılmaması çağrısında bulunarak, “Öğretmenlerimizin kazanılmış hakları salgın sürecinde zemine yayılmamalı, kararnameleri gönderilerek hakları zamanında verilmeli, yüzleri güldürülmelidir” dedi.



 

Ali Yalçın, atanan ancak koronavirüs salgınıyla mücadelede uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle göreve başlatılmayan öğretmenlerle video konferansla görüştü.

Mağduriyetlerin giderilmesi, sorunun çözüme kavuşturulması için çaba harcadıklarını ve Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yalçın, 20 bin öğretmenin ivedilikle göreve başlatılması ve atama takviminin yayımlanması talebiyle Bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını, göreve başlatılmamanın olumsuz sonuçlara, hak kayıplarına yol açacağını, bu nedenle sürecin hızla tamamlanarak öğretmenlerin göreve bir an önce başlatılmasının gerekli ve zorunlu olduğunu ifade ettiklerini hatırlatarak, mağduriyetlerin ve hak kayıplarının önlenmesine yönelik mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.



 

Göreve fiilen başlatılma tarihinin, adaylık süreci, kadroya geçirilme, mazeret durumu, yer değişikliği başvuru hakkı süresinin hesabı gibi konularda belirleyici etken olduğunu, öğretmenlerin göreve başlatılmalarında gecikilen her günün, ileride telafisi zor hak kayıplarına kapı aralayacağını vurgulayan Yalçın, “Salgınla mücadele ve uzaktan eğitim gibi güncel sorunların çözümü için yürütülen olumlu çalışmalara ilaveten bir adım daha atılmalı, 20 bin öğretmenimizin göreve başlatılma süreci bir an önce tamamlanmalıdır” şeklinde konuştu.



 


Öğretmen açığının kapatılması için atılan adımın yarım kalmaması gerektiğini kaydeden Yalçın, “Atamaları yapıldığı için mevcut işlerini bırakmak zorunda kalan öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin bu mağduriyeti görülmeli, Ramazan Bayramı’ndan önce 20 bin öğretmenimizin kararnameleri gönderilmeli, bayramdan sonra da öğretmenlerimiz göreve başlatılmalıdır. Sendika olarak, beklentimiz ve isteğimiz budur” ifadelerini kullandı.



 

Göreve başlatılmayı bekleyen öğretmenler ise yaşadıkları sıkıntıları, mağduriyetlerini, beklentilerini, zaman geçtikçe şartlarının daha da zorlaştığını, sosyal güvencesizliğin kendileri için büyük bir sorun olduğunu dile getirerek, mağduriyetin giderilmesini ve göreve başlamayı beklediklerini belirttiler.  






Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.