Atanamayan öğretmen yeni bir iş buldu!

Atanamayan öğretmen yeni bir iş buldu!

Tek hayali vardı Evren Orkun Şen'in, öğretmen olmak. Okudu ve hayalini gerçekleştirdi. Öğretmen olur olmaz atama bekledi. Bekleyiş o bekleyiş, ataması yapılamayınca hayalinden vazgeçti ve yeni bir iş edindi.

4 yılık eğitim ve sonrasında mutlu son.. Ama bir türlü gelmeyen atama, Evren Orkun Şen'in hayallerinden vazgeçmesine neden oldu. O şimdi yeni işini yapıyor, elektrik ve su tesisatçısı olarak.

Atanamayan öğretmenlerin ve kendisinin yaşadıklarını dile getirdiği “Atanamadım” adlı kitap yazan Şen, şöyle konuştu: “Duygularımızı ancak bir kitapla yansıtabilirdik. Benimle aynı kaderi paylaşanöğretmen arkadaşlarımız sokaklara indi, pankart açıp yürüyüş yaptılar, bağırıp, çağırdılar ama seslerini duyuramadılar. Ben de sesimizi en iyi duyurma yönteminin bir kitap olacağını düşündüm. Bu kitapta atama beklerken nişanlanan ve atanamadıkları için ayrılan sevgililerin, okuldan mezun olduktan sonra dershane kapılarında yıllarını harcayan öğretmenlerin, dershane öğretmenlerinin, ücretli öğretmenlerin bunalıma girip intihar eden öğretmenlerin hayat hikayeleri yer almakta. 6 senedir atanmayı bekleyen bir öğretmen adayı olarak artık atanmak için beklemeye gerek olmadığıma karar verdim ve öğretmen olma yerine elektrik tesisatçısı olmaya karar verdim ve bu gün görevime fiilen başlamış bulunmaktayım. Ülke genelinde binlerce yeni öğretmenler yemin ederek göreve başlarken bizde asli görevimiz olan elektrik tesisatçılığına başladık.”

Küçük yaşlardan beri uğraş alanı olan elektrik ve su tesisatçılığı mesleğine geri dönen Evren Orkun Şen, şunları söyledi:“24 Kasım Öğretmenler Gününde Görele merkezinde açtığım elektrik ve su tesisatı dükkanım da çalışmaya başladım. Benim elimde elektrik ve su tesisatçılığı gibi bir alternatifim vardı kullandım. Fakat elinde öğretmenlikten başka alternatifi olmayan ve atanmayı bekleyen öğretmen adayları ne yapacak. Çok sevdiğim öğretmenlik mesleği bana nasip olmadı ama öğretmen adayı arkadaşlarıma nasip olması için atanamayan öğretmenler adayı için kitap yazmaya devam edeceğim.

memur haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.