Atilla Olçum: Sorunların Çözüm Adresiyiz

Atilla Olçum: Sorunların Çözüm Adresiyiz

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube, genişletilmiş il divan toplantısını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katılımıyla Sıcak Çermik’te yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, yeni bir tarih yazmanın arifesinde olduklarını ifade ederek, “Çözüm bekleyen birçok sorun var ve bu sorunların çözümünün adresi yine biziz” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube, genişletilmiş il divan toplantısını Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katılımıyla Sıcak Çermik’te yaptı.

 

Şube yönetimi, denetleme, disiplin kurulu asil ve yedek üyeleriyle ilçe temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Atilla Olçum, seçim sürecinin artık geride kaldığını ifade ederek, “Bundan sonra hedeflerimize yoğunlaşacağız. Eğitim-Bir-Sen, bu milletin geleceğiyle ilgili idealleri olan, bu konuda gücü ve birikimi olan, bu gücü ve birikimi teşkilatı ve üyelerinden alan Türkiye’nin en sivil, en güçlü, en etkili ve en yetkili yegâne sendikasıdır” şeklinde konuştu.

 


 

Sendika olarak, bugüne kadar birçok sorununun çözümüne katkıda bulunduklarını, eğitim çalışanları adına önemli kazanımlara imza attıklarını kaydeden Olçum, yeni şeyler söyleyerek, yeni kazanımlar sağlayarak, yarına dair yeni projeler üreterek yollarına devam edeceklerini vurguladı.

 

 

Sorunların Çözüm Adresiyiz

 

“Bizler geçmişini kuşanıp geleceği kuşatacak olan, medeniyet değerlerimizin yeniden inşa ve ihya sürecinde öncü kuşaklarız” diyen Olçum, bugüne kadar sendikacılığı sadece kuru bir ücret sendikacılığına hapsetmediklerini, özlük ve özgürlük mücadelesini eş zamanlı olarak en güzel ve en etkili biçimde yürüttüklerini kaydetti.

 

Anayasa’da ‘Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır’ hükmüne rağmen, yönetmelik zoruyla ve ceza tehdidiyle öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin ve karşılık olarak hiçbir ücret ödenmemesinin angarya niteliğinde olduğuna dikkat çeken Olçum, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmaması kabul edilemez bir durumdur. Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimiz bir an evvel karşılanarak, nöbet görevi için ücret verilmelidir” diye konuştu.



 

Olçum, malum sendikaların bu kazanımı da alacağımızı bildikleri için başlangıçta rolü alan değil, sonuca yaklaşıldığında rolü çalan sendika olmayı kendilerine hak olarak gördüklerini, başta rolü alanın sonucu da alacağını dile getirdi.

 

Şimdi yeni bir tarih yazmanın arifesinde olduklarını vurgulayan Atilla Olçum, “Çözüm bekleyen birçok sorun var ve bu sorunların çözümünün adresi yine biziz. Nöbete ücret, sınav ücretleri, 3600 ek gösterge, ek ders ücretlerinin artırılması gibi konular, öncelik vereceğimiz alanlar olacaktır. El birliğiyle bunların da üstesinden geleceğimize inancım tamdır” ifadelerini kullandı.


 

Karakoç: Yapmamız Gereken Daha Çok İş Var

 

Şube Başkanı İlhan Karakoç, yapacakları ve yapmaları gereken daha çok iş olduğunu belirterek, “Çalışanlarımızın hakkını, hukukunu korumaya, eğitim çalışanlarına özel kazanımlar üretmeye devam ettikçe, inşallah daha büyük başarılara da imza atacağız” şeklinde konuştu.

 

Toplantı, il ve ilçelerde karşılaşılan sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerle sona erdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.