Avcı'dan CHP´nin 1+8+4 Önerisine Cevap

Avcı'dan CHP´nin 1+8+4 Önerisine Cevap

CHP’nin 1+8+4 eğitim sistemine ilişkin önerisine yönelik soru üzerine de Bakan Avcı, bu konuda CHP´de ciddi bir kafa karışıklığı bulunduğunu belirtti.

CHP’nin 1+8+4 eğitim sistemine ilişkin önerisine yönelik soru üzerine de Bakan Avcı, bu konuda CHP´de ciddi bir kafa karışıklığı bulunduğunu belirtti.

8 yıllık kesintisiz eğitimin, "eğitim kademelerindeki tüm öğrencilerin aynı eğitimi alması" anlamına geldiğine işaret eden Nabi Avcı, 4+4+4 sisteminin temel esprisinin, ilkokuldan sonra çocukların yetenekleri, ilgileri ve tercihleri doğrultusunda eğitim almalarının önünün açılması olduğunu dile getirdi.

Toplumsal talep de göz önüne alınarak, imam hatiplerin ortaokul kısımlarının da açıldığını ifade eden Bakan Avcı, öğrencilerin imam hatiplere zorla yönlendirilmediğini, tercihleriyle bu okullara yerleştirme yapıldığını anlattı.


"İmam hatip okulları, münhasıran ´imam´ veya ´hatip´ yetiştiren okullar değil"

Bakan Avcı, "Siz 8 yıllık kesintisiz, ´blok´ eğitim yaptığınız zaman 28 Şubat´taki 8 yıllık kesintisiz eğitimin tekrarıdır" şeklinde konuştu.
CHP´nin seçim bildirgesinde bunun yanı sıra "imam hatiplerin ihtiyaca göre belirlenmesi" önerisinin de yer aldığını anımsatan Bakan Avcı, seçim bildirgesine göre, ihtiyaç üzerindeki okulların da kapatılacağını vurgulayarak, "Bu ´ihtiyaca göre´ lafı, kastın veya cehaletin boyutunu gösteren bir şey. ´Kasıtsa´ ona diyecek bir şey yok. Ama ´cehaletse´ şunu bir kez daha söylemekte fayda var. İmam hatip okulları münhasıran, sadece ve sadece ´imam´ veya ´hatip´ yetiştiren okullar değildir. Veliler de çocuklarını bu okullara ´imam´, ´hatip´, ´vaize´ olsun diye göndermiyorlar. Zaten, Diyanet İşleri Başkanlığı da buradan mezun olanları ´imam´ olarak istihdam etmiyor, onlar ilahiyat fakültesine gitmek zorundalar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.