Avcı'dan Hüseyin Çelik'e cevap

Avcı'dan Hüseyin Çelik'e cevap

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısına katılmak üzere Eskişehir'de bulunan Bakan Avcı, geçtiğimiz hafta bütün yurtta yaşanan kar tatillerine ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi. Bakan Avcı, "Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir; her şey ondan sonra gelir." dedi.

Yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin güvenliklerini dikkate alarak tatil kararı veren Vali ve yöneticilere teşekkür eden Bakan Avcı şöyle konuştu:

"10 günden beri Türkiye mevsim normalleri üzerinde pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Ben Sayın Hüseyin Çelik'in bu konudaki uyarısına teşekkür ederim, ama Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Ben burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren bütün parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir; her şey ondan sonra gelir."

Olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde öğrencilerin güvenliğini gözeten kararlar almaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Avcı, "19. Milli Eğitim Şurası'nın temel kararlarından-gündem maddelerinden bir tanesi de okul güvenliği konusuydu. Okul güvenliği demek, öğrenci güvenliği demek, öğretmen güvenliği demek, çalışan güvenliği demektir. Dolayısıyla bu konularda bütün eğitim yöneticilerimizin bu basiretli çalışmalarını sürdürmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Bakan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Valilerimiz de kaymakamlarımız da il milli eğitim müdürlerimiz de bu konuda fevkalade isabetli kararlar aldılar ve uyguladılar. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca bu şartlarda hizmetlerin aksamaması için sadece milli eğitime ilişkin hizmetler için değil, ulaşım hizmetlerinin, sağlık hizmetlerinin, güvenlik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü gayret gösteren karayolları Genel Müdürlüğümüze, AFAD'a, Elektrik İdarelerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum