Avcı'dan Müfettiş iddialarına cevap

Avcı'dan Müfettiş iddialarına cevap

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK´larda Değişiklik Yapılmasını öngören yasa metninin spekülasyona yer bırakmayacak kadar açık olduğunu; metni okuyan her medya mensubunun, yönetici atamaları ve dershaneler başta

"Millî Eğitim Bakanlığına İhbarlar ve Duyumlar Geliyor"

 

Bakan Avcı, bazı özel okullarda ve bazı yurtlarda, öğrencilere birtakım siyasi propaganda malzemeleri dağıtıldığı, derslerde veya dershanelerdeki kurslarda, kendilerine siyasi içerikli konuşmalar, yönlendirmeler yapıldığına dair Millî Eğitim Bakanlığı’na ihbarlar ve duyumlar geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

 

"Millî Eğitim Bakanlığı, gerek Anayasa´nın gerek Millî Eğitim Temel Kanunu´nun gerekse Ortaöğretim Kurumları Kanunu´nun kendisine görev olarak verdiği bu kurumları denetlemekle mükelleftir. Millî Eğitim Bakanlığı, bu tür duyumlar, ihbarlar, haberler geldiği, medyada ilgili herhangi bir konu yayınlandığı zaman oraya müfettiş göndermek zorundadır. Niçin zorundadır? Çocuklarımızı öncelikle korumak için. Bakın, son zamanlarda hepimizin içini yakan genç ölümleri konuşuyoruz değil mi? Biz bir buçuk seneden beri özellikle ortaokul ve lise öğrencilerimizin yasal ya da yasa dışı sokak gösterilerine yönlendirilmemeleri, uzak tutulmaları, politik faaliyetlere bulaştırılmamaları, siyaset aracı yapılmamaları, sokak gösterilerinde kullanılmamaları (çünkü bu bir kullanma) için sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Ben, Meclis Genel Kurulu´nda da bu konuda yaptığım konuşmada, bütün partilerden bu konuda destek istedim. Çocuklarımızı riske atmayalım dedim. Dolayısıyla bu Millî Eğitim Bakanlığının görevidir."

 

"Maarif Müfettişlerimiz, Görevlerini Yapmaktadır"

 

Maarif müfettişlerinin, olması gerektiği gibi görevlerini yaptıklarının altını çizen Bakan Avcı, "Bu zamana kadar görevlerini yaptılar, bundan sonra da yapacaklardır. Bazı basın yayın organlarında, denetime giden müfettişlerin öğrencilere çok münasebetsiz sorular sorduğuna dair birtakım aslı olmayan haberler geldi. Bunlar doğru değildir. Müfettişlerimiz, çok uzun yıllar çalıştıktan sonra müfettiş olan ve belli bir birikim sahibi, çocuk ve sınıf psikolojisini bilen insanlardır. Kendilerine yazılı olarak verilen sorular doğrultusunda ancak soruşturmalarını, incelemelerini yaparlar ve bu incelemelerini de o okulda görevli olan rehber öğretmeni mutlaka yanına alarak yaparlar. Çünkü çocuk psikolojisi, bunu gerektirir. Doğru olanı budur. Müfettişlerimize yakıştırılan o münasebetsiz soruların hiçbiri müfettişlerimiz tarafından sorulmamıştır. Aklı başında hiçbir eğitimci, zaten o tür sorular sormaz. Müfettişlerimiz, hiç sormaz. Bu tür haberler özellikle müfettişlerimizi, bu kamu görevi yapan arkadaşlarımızı yıldırma, bezdirme ve görevlerini yapamaz hale getirme amacına yöneliktir. Bununla ilgili olarak önceden, birtakım şeylerin de hazırlanmakta olduğunu biliyoruz. Bazı okullarda önceden hazırlık yapılarak; müfettişlerimize yönelik sözlü ve fiili bazı saldırılar olduğunu biliyoruz. O konularda da müfettişlerimiz, Millî Eğitim müdürlüklerimiz ile bakanlık merkez teşkilatı olarak biz de savcılıklara gerekli suç duyurusunda bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse müfettişlerimizle bu şekilde uğraşamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.