Avcı'dan Nöbet Ücreti Açıklaması

Avcı'dan Nöbet Ücreti Açıklaması

Bakan Avcı, sendikaların son dönemde gündeme getirdikleri öğretmenlerin tuttukları nöbetin karşılığını almaları konusunda çalışmalarının olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı sendikalar ile sivil toplum kuruluşlarının, laik ve bilimsel eğitim talebiyle okul boykotu çağrısında bulunmasını eleştirdi. Boykot çağrısının karşılık bulmadığını söyleyen Avcı, öğrencilerin bu tip faaliyetlerden uzak tutulması gerektiğini savundu. 

Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben her şeyden önce çocukların, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin gerekçesi ne olursa olsun, haklı veya haksız iddialarla siyasetin nesnesi haline getirilmesini doğru bulmuyorum. Çocuklarımızı bu işlere karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Bütün sendikalarımıza da bunu müteaddit defalar, yani tekrar tekrar hatırlattım. Sendikal faaliyetlerini yürütmeleri en doğal haklarıdır ama öğrencileri çok haklı gerekçelerle düzenledikleri sendikal faaliyetlere dahi karıştırmalarını, onların güvenliğini tehlikeye atacak eylem ve söylemlerden kaçınmaları gerektiğini söyledim, söylüyorum." 


ÖĞRETMENLERİN NÖBET KONUSU

Öğretmenlerin nöbet ücreti konusuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile birlikte bir çalışma yaptıklarını belirten Avcı, "Öğretmenlerin tuttukları nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmamız var. Bu taleplere duyarlıyız. Ayrıntılarını Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz. Türkiye'nin hangi yöresinde, hangi koşullarda, ne tür imkanlar sağlanabilir ona bakıyoruz. Ancak henüz ayrıntılı bir cevap verebilecek durumda değilim." şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum