Avrasya Grup, Dev Enerji Yatırımlarıyla Geliyor

Avrasya Grup, Dev Enerji Yatırımlarıyla Geliyor

Uzun yıllar farklı sektörlerde ülkemize hizmet eden Avrasya Grup, yeni dönemde yüzünü enerji yatırımlarına çevirdi.

Uzun yıllar farklı sektörlerde ülkemize hizmet eden Avrasya Grup, yeni dönemde yüzünü enerji yatırımlarına çevirdi.

Dünyada ve ülkemizde piyasa ağırlıklı bir ekonomik yapının güçlenmesi ile birlikte özel sektör yatırımlarının önemi artmış, bölgesel dengesizliklerin giderilmesinde rekabetçi özel sektör girişimciliği son derece önemli hale gelmiştir. Bu kapsamda göreli olarak gelir düzeyi düşük yörelerde özel sektör dinamizminin çeşitli araçlarla harekete geçirilmesi gerekmektedir.

Ülkemizde oldukça geç kalmış bir yatırım alanı olan “Güneş Enerji Santrali” konusunda uzun süren Arge çalışmaları sonucunda İçel İli Mut İlçesi'ndeki GES projesi planlanmış ve faaliyete başlamıştır.

Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avrasya Grup Şirket Müdürü Murat Yurttaş, yatırım hakkında şu bilgileri aktardı:

“Enerji sektörü, ülkelerin kalkınma politikaları içinde hayati önem taşıyan stratejik bir alan niteliğindedir. Dünyada nüfus artışı, sanayileşme ve kentleşme olguları, küreselleşme sonucu artan ticaret olanakları doğal kaynaklara ve enerjiye olan talebi giderek artırmaktadır.

Biz de Avrasya Grup olarak bu ihtiyacı gördük ve enerji sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. Yatırımın konusu 1 MW kurulu gücünde fotovoltaik paneller yardımıyla güneş enerjisinden elektrik üretimidir. Yatırım kapsamında güneş enerjisinden elektrik üretilmesi planlanmıştır. Tesiste tam kapasitede 3.023.600 kWh elektrik enerjisi üretilebilecektir. Toplam yatırım tutarı 1.441.929 USD 'dır. Yatırım süresi 12 aydır.”

Neden İçel-Mut İlçesi Seçildi?

Yurttaş bu soruya şöyle cevap verdi:

“Türkiye'nin Güneş Radyasyon verilerinin en yüksek olduğu 2.bölge olan Akdeniz bölgesi seçilmiştir. Türkiye'nin Güneş Enerjisi Potansiyel Haritası ve yatırımın yapılacağı Mut İlçesine ait teknik değerler dikkate alınmıştır.”

Yurttaş: Yatırımlarımız Devam Edecek

Murat Yurttaş, enerji sektöründe Avrasya Grup olarak Türkiye genelinde yatırımlara devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Enerji üretimi ve tüketimi noktasında ülkemizin mevcut durumu incelendiğinde 2010 yılı itibariyle 108 milyon ton eşdeğeri (MTEP) birincil enerji tüketimine karşılık, 30 MTEP birincil enerji üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu veriler ülkemizin enerji dış bağımlılığının %70'ler seviyesinde olduğunu ve arz güvenliği açısından olumsuz bir durumu işaret etmektedir. Diğer taraftan birincil enerji tüketiminde %33'lük pay ile doğalgaz ilk sırayı alırken, doğalgazı %29,0 ile petrol, %28,0 ile kömür izlemiş, %6,5'lik bölüm ise hidrolik dahil olmak üzere yenilenebilir enerji ve %3.5 diğer kaynaklar şeklinde sıralanmaktadır. 2010 yılında üretilen 211 milyar kWh seviyesindeki enerjinin %43,8'i doğalgaz, %24'ü hidrolik, %26,6'sı yerli ve ithal kömür, %2,5'i rüzgar, jeotermal ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları ve geriye kalan %3,1'i ise diğer enerji üretim kaynaklarından elde edilmiştir. (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Enerji Politikalarımız Sunumu, Kasım 2011)

Tüm bu veriler göstermektedir ki enerji sektöründe; özellikle güneş enerjisi alanında ülkemizde çok büyük bir açık bulunmaktadır. Biz de Avrasya Grup olarak bu açığın kapatılması konusunda elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz”

15-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.