AYDIN BAŞBUĞ EVET DEDİĞİNİ KABUL ETTİ

AYDIN BAŞBUĞ EVET DEDİĞİNİ KABUL ETTİ

AYDIN BAŞBUĞ EVET DEDİĞİNİ KABUL ETTİ

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 2012 yılı için 4+4 zam kararı almış, karar 7 ye 4 oyla kabul edilmişti. Memur-Sen'in önerdiği akademisyen üyelerden olan Doç. Dr. Aydın Başbuğ, 4+4 kararı alınırken evet oyu kullanmıştı.

Konunun basına yansıması üzerine Memur-Sen’e olan tepkiler daha çok arttı ve bunun üzerine Aydın Başbuğ oyunu geri çekmek istedi. Ancak Memur-Sen tüm bu gerçekleri kamuoyu gündemine getiren Türkiye Kamu-Sen’i yalancılıkla suçladı. Memur-Sen görüşmeler tamamlandıktan sonraki imzalanan tutanağı belge diye yayınladı ve Aydın Başbuğ’un karara şerh koyduğunu iddia etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

“Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun görüşmeleri sürerken, bazı konfederasyon temsilcileri, 2012 için yüzde 4+4'lük zammın, Memur-Sen'in önerdiği akademisyenin oyuyla kabul edildiği yönünde basına gerçekleri yansıtmayan açıklamalarda bulundu. Ancak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyelerinin imzalarının yer aldığı karar metnine Doç. Dr. Aydın Başbuğ’un muhalefet şerhi koyduğu ve bu şekilde imzaladığı görülüyor. Böylece iddia sahibi konfederasyon ve sendikaların tezvirat ve karalamadan başka bir iş ve eylemle meşgul olmadıkları açıkça bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

Ancak yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun bugün sabah 11:00’de düzenlediği basın toplantısında yukarıdaki ifadeleri kullanmasından 1.5 saat sonra memurlar.net’e konuşan Doç. Dr. Aydın Başbuğ 4+4’e evet oyu verdiğini itiraf etti. Başbuğ şunları kaydetti: “Bizim oyların rengi bir şey değiştirmiyordu. Bir iyi niyet ifadesi olarak bu nedenle 4+4 zammına kabul oyu verdim ama amacım hizmet kollarındaki diğer taleplerde olumlu bir şey elde edebilmekti. Ancak daha görüşmeler devam ederken benim ismim basına sızdırıldı, telefonlar almaya başladım. Moralim çok bozuldu. Sonrasında ben toplantıdaki hiç karara doğru dürüst konsantre olamadım. Görüşmeler gece saat 1'e kadar sürdü. O saate kadar olan görüşmelerde toplam 541 talebi, bazen tek tek bazen de benzer konularda olanları beşerli veya altışarlı oyladık. Ancak hepsi de 6-5 ile reddediliyordu. Ne öğretmenlere ek ödeme ne de akademisyenlerin özlük haklarında hiçbir iyi niyet belirtisi gösterilmedi. Otomatiğe bağlanmış bir şekilde 6-5 ile taleplerin bir çoğu reddedildi. Ben de bunun üzerine, görüşmenin sonunda, 4+4 e verdiğim kabul oyunu geri çektim.”

Bugüne kadar yalanların arkasına saklananların bu kez yalanları ayaklarına dolanmıştır. Kimse Türkiye Kamu-Sen gibi şerefli bir kuruluşu yalancılıkla suçlayamaz.

 

 

İŞTE MEMUR-SEN'İN HABERİ
http://www.memursen.org.tr/haberdetay.php?fide=2671
 

 

İŞTE MEMURLAR.NET'İN HABERİ
http://www.memurlar.net/haber/236803/

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.