Aydın MEM'in mobbing cevabı

Aydın MEM'in mobbing cevabı

Aydın il milli eğitim müdürlüğü internet medyasında yer alan haber için bir açıklama yaptı.

Aydınd'da bir öğretmene okul müdürünce mobbing yapıldığına dair iddialar üzerine Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan açıklamaya aşağıda yer veriyoruz.

Ancak açıklamanın daha ilk paragrafı Vali beyi savunmakla başlamaktadır. Oysaki haberin öznesi Vali bey değildir.

Aşağıdaki açıklamadan da görüleceği üzere, il milli eğitim müdürü, ilçe insan hakları kurulunun mobbing kararı olduğunu doğrulamaktadır. İlçe İnsan Hakları Kurulu, Ahmet öğretmene mobbing uygulandığını oybirliğiyle karara bağlamıştı. İl Milli Eğitim Müdürü, karara itiraz edildiğini belirtmektedir ki, eşi Eğitim Bir Sen ilçe başkanı olan taşra bir kentte, itiraz sonrasında mobbing kararının kaldırılması halinde bu çok büyük bir süpriz olmayacaktır.

Ayrıca yine il milli eğitim müdürü Pervin hanım, Ahmet öğretmenin yılın öğretmeni olmadığını sadece 24 Kasım'da ili temsilen Ankara'ya gönderildiğini belirterek Ahmet öğretmene yine mobbing uygulamaktadır. Oysaki 24 Kasım'da ili temsilen seçilmek dahi önemli bir değer değil midir? Okul müdürünü savunacağız diye, öğretmenin değerini azaltmak zorunda mıyız? Ki zaten, Ahmet öğretmene verilen ödüller, teşekkürler, takdirleri ise saymıyoruz bile.

Bir diğer husus da şudur, ilçe insan hakları kurulunun okulda 5 gün boyunca yaptığı denetimde, çoğu personel okul yöneticisinden şikayetçi olmuştur ve Ahmet öğretmene mobbing uygulandığını belirtmiştir. Aydın il milli eğitim müdürü mobbing dosyasına bakarsa bunu görebilecektir.

Haberimize konu okulda sorun yaşanmaktadır ve bu sorun şuan başarılı bir öğretmenin yaşam enerjisini tüketmektedir. İl Milli Eğitim müdürünün sendikal veya bürokratik baskıları göğüsleyerek konuya yaklaşması gerekirken Vali beyi ve okul müdürü savunması uygun değildir. Öncelikle haberin öznesi Vali bey değildir.

 

 İŞTE MOBBİNG KARARI

İŞTE O AÇIKLAMA

Aydın Valisi Sayın Erol AYYILDIZ, Aydın'ın eğitimine büyük destek veren, eğitimin niteliğinin artmasında liderlik eden çok değerli bir Vali olup, Sayın Valimizle çalışmanın onurunu taşıyoruz.

Adı geçen öğretmen Ahmet YAVUZ, iddia edildiği gibi yılın öğretmeni olmayıp, 2013 yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilimizi temsilen Ankara'ya gönderilmiştir.. S.U., başarılı bir okul müdürü olarak görev yapmaktadır. Okul Müdürü S.U., mobbing baskı uyguladığı iddiaları hakkında, İlçe İnsan Hakları Kurulu'na itirazda bulunmuş olup, itirazın sonucu beklenmektedir.

Okul müdürü ile öğretmen arasında karşılıklı suçlamalar ve iddialar mevcut olup, konu ile ilgili olarak Maarif Müfettişleri tarafından inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Konu, Aydın Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Aydın Milli Eğitim Müdürü 
Pervin TÖRE

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum