AYM, MEB Yasa Tasarısını Görüşüyor

AYM, MEB Yasa Tasarısını Görüşüyor

MEB Yasa Tasarısı Bugün Görüşülüyor, AYM, MEB Yasa Tasarısını Görüşüyor. MEB yasası iptal mi?

 MEB Yasa Tasarısı Bugün Görüşülüyor.. Hatırlanacağı üzere dershane yasasından, müdür atamalarına kadar bir çok konuyu içinde barındıran meb yasa tasarısı Anayasa Mahkemesi tarafından bugün görüşülüyor. CHP tarafından ana yasa mahkemesine yapılan başvurunun ardından gözler bu görüşmeye çevrilmişti. Dershanelerin kapatılmasının yanı sıra MEB teşkilatında değişiklikler içeren yasadaki bazı maddelerin iptali için yapılan başvurunun ardından çıkacak kararı eğitim camiyası olarak büyük bir heyecanla bekleniyor.

CHP, Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuruda okul yöneticiler ile ilgili maddenin yürürlüğünün durdurulmasını ve iptalini istedi.

(8) Okul ve Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz."

Bu madde gereğince okul yöneticileri 4 yıllığına gönrevlendirilebilecek, 4 yıl dolmadan da görevlendirme sonlandırılabilecektir.

Meb yasa tarasarısı ile ilgili çıkacak en son gelişmeleri gün içerisinde siz değerli okuyucularımıza aktaramaya devam edeceğiz.  

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi yorumlar kısımından aktarabilirsiniz. 

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum