AYM'den sözlü sınavla sözleşmeli personel alım kararı

AYM'den sözlü sınavla sözleşmeli personel alım kararı

Anayasa Mahkemesi, Sağlık Bakanlığının sözlü sınavla sözleşmeli personeli alabilmesinin Anayasa aykırı olmadığına ancak, sözlü sınava ve yerleştirmeye dair esasların kanunda değil yönetmelikte yer almasını öngören düzenlemenin ise Anayasa aykırı olduğuna

Bilindiği üzere, 2016 yılında yapılan düzenlemeyle, Sağlık Bakanlığı teşkilat kanunda değişiklik yapılmıştı. Yapılan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığına, merkezi yerleştirmeyle alım yapma imkanına ilave olarak sözlü sınavla da personel alma imkanı tanınmıştı.

Sağlık Bakanlığı ise kamuoyu hassasiyetini, işsiz adayların tepkisini dikkate alarak, bugüne kdar sözlü sınavla sözleşmeli sağlık personeli almadı.

Sağlık Bakanlığına, sözlü sınavla da sözleşmeli personel alma imkanı tanıyan düzenlemenin iptali Ana muhalefet partisince istenmiştir.

Anayasa Mahkemesi yaptığı incelemede, sözlü sınavla sözleşmeli sağlık personeli alınmasının Anayasa aykırı olmadığına karar vermiştir. Ancak mahkeme heyeti, "Sözlü sınav ve yerleştirmeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir." ibaresinin iptaline karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi, sözlü sınavla alım yapılacaksa buna dair detyların da Anayasa'da yer alması gerektiğine karar vermiştir. Ancak bu ibarenin iptaline dair karar 9 ay sonra yürürlüğe girecektir. Karar için tıklayınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.