Aynı İnançla Yolculuğumuza ve Mücadelemize Devam Edeceğiz

Aynı İnançla Yolculuğumuza ve Mücadelemize Devam Edeceğiz

Aynı İnançla Yolculuğumuza ve Mücadelemize Devam Edeceğiz

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektaş, sendikamızın inançlı ve kararlı kadroları sayesinde bugün darbecilerin yandaşı sendikaların tüm hizmet kollarında yetkilerini yitirdiğini, kamu çalışanları adına masaya oturma imkânlarının ellerinden alınarak etkisiz eleman durumuna düştüklerini söyledi.

Tektaş, Malatya 1, Elazığ 1 ve 2 No’lu şubelerimizin divan toplantılarına katıldı. Güçlü olmanın örgütlenmeden geçtiğini ifade eden Esat Tektaş, şöyle konuştu: “Ülkemizin ve insanımızın, camiamız tarafından oluşturulacak örgütlü bir güce acilen ihtiyacı olduğuna yürekten inandık. Milli ve manevi değerlerimizi başımıza taç ettik, yolumuzu aydınlatacak rehber bildik. Amaçlarımızı bu değerler ışığında ülkemizin, çocuklarımızın, geleceğimizin, eğitim çalışanlarının ihtiyaçlarını önceleyerek belirledik. Bu inanç ve kararlılıkla çıktığımız yolculukta amaçlarımıza ulaşma adına kendimizi hem yetkili hem görevli hem de sorumlu saydık.”

Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın “Büyük rüyalarla geçmişse ömür/Hiç yanmam ölümün her çeşidine” mısralarına atıfta bulunan Tektaş, “Büyük rüyalar gördük. ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan’ dedik. Söylediklerimizden kendimize vazife çıkardık. Destanlar yazmaya koyulduk. ‘Her eylem yeniden diriltir beni/Nehirler düşlerim göl kenarında’ dedik. Eylemlerde buluştuk, eylemlerde-eylemlerle dirildik” dedi.

Tektaş, sorunlu-sıkıntılı-iyi niyetli olmayan, nüfuz sahibi kişilere ve kurumlara rağmen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak milletle birlikte inançla ve ısrarla verdikleri mücadeleler, gerçekleştirdikleri eylem ve etkinliklerle ülkemize ve insanımıza umut olduklarını kaydederek, “Bugün geldiğimiz noktada ise, birçok başarılı sonucun onurunu ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’la birlikte 1992 yılında çıktığımız yolculukta Eğitim-Bir-Sen olarak bugün hizmet kolumuzun yetkili sendikası; Memur-Sen olarak kamu çalışanlarının yetkili konfederasyonu, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olduk” şeklinde konuştu.

Vesayet anlayışına ve uygulamalarına karşı fasılasız mücadele verdiklerini anlatan Tektaş, şunları söyledi: “18. Milli Eğitim Şurası’nda 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimden vazgeçilmiştir. Verdiğimiz mücadele sonucu yapılan değişikliklerin uygulama süreçleri her ne kadar aynı hassasiyetle sürdürülememiş olsa bile bugün kesintisiz eğitim dayatmasından vazgeçilmiştir, İHL’lerin orta kısımları yeniden açılmıştır. Üstad Necip Fazıl’ın ‘Çöle İnen Nur’ diye adlandırdığı Peygamberimizin Hayatı ve Kuran’ı Kerim dersleri okullarda verilmeye başlamıştır. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen ne bilsin. Bunu ancak bilen bilir ve sizler o bilenlersiniz.”

Bazı sözde sendika ve sivil toplum örgütleri gibi darbecilerin arkasına takılıp, onlara ev sahipliği yaparak değil; Ortak Akıl mitinglerine öncülük ederek, darbecilerin hevesini kursağında bıraktıklarını ve 28 Şubat sürecini, 27 Nisan e-muhtıra sürecini tersine döndüren önemli sonuçlara ulaştıklarını dile getiren Tektaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Geldiğimiz noktada bugün, darbeciler yakayı ele vermiştir. Artık onların kimi tutukludur, kimi mahkûm edilmiş, kimi ise kaçak durumuna düşmüştür. Öncülüğünü yapmış olduğunuz eylemler sonucu artık darbecilik tarih olmuş, darbe devri kapanmıştır. Sendikamızın inançlı ve kararlı kadroları sayesinde bugün darbecilerin yandaşı sendikalar tüm hizmet kollarında yetkilerini yitirmiş, kamu çalışanları adına masaya oturma imkânları, masada oturdukları sandalyeler ellerinden alınmış ve etkisiz eleman durumuna düşmüşlerdir. Bu inançla yolculuğumuza ve mücadelemize devam edeceğiz.”

Malatya 1 No’lu Şube Başkanımız Kerem Yıldırım, Elazığ 1 No’lu Şube Başkanımız Yasin Karakaya ve Elazığ 2 No’lu Şube Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Zülfü Demirtaş da birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve geleceği yönelik sendikal hedeflerini katılımcılarla paylaştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.