Ayşe Sevin, Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Oldu

Ayşe Sevin, Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Oldu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin'in eşi Ayşe Sevin, 24 Haziranda yapılacak 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti'den Gaziantep Milletvekili Aday Adayı olarak Ankara'dan başvurusunu gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin'in eşi Ayşe Sevin, 24 Haziranda yapılacak 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti'den Gaziantep Milletvekili Aday Adayı olarak Ankara'dan başvurusunu gerçekleştirdi.

Ayşe Sevin, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; "Öncelikle liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 24 Haziran seçimleri için aday olan tüm aday adayı kardeşlerime başarılar diliyorum.  Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin." dedi. 

Ayşe Sevin Kimdir?

İlkokul, Ortaokul ve Kız Lisesi öğrenimini Gaziantep'te tamamladı.

1978 yılında başladığı Üniversite tahsiline 1980 yılı 12 Eylül darbe sonrası başörtüsü yasağından dolayı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıftan terk etmek zorunda kaldı.

1980 yılında dışarıdan bitirme sınavlarına girerek Gaziantep İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Diyanet işleri Başkanlığı sınavına girerek 1981 yılında Kur'an Kursu Öğreticisi olarak atandı.

2003 yılında 6 ay Almanya'da yurt dışı görevinde bulundu. 2004 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı. 

Bu arada yüksek öğrenimime devam etti.

Önce 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Ön Lisans Programından, 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans Programından mezun oldu.

Halen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Programı son sınıf öğrencisidir.

Değişik STK'larda görev aldı. 28 Şubat döneminde Memur-Sen'e bağlı Diyanet Sen'in ilk kadın üyesidir.

2005-2015 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Kadın Komisyonu Başkanlığı görevini, 2013'ten bu yana da Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Komisyonu Başkanlığını yürütmektedir.

Sosyal sorumluluk alanlarında çalışmayı seven, orta derecede İngilizce ve Arapça bilen, evli ve dört çocuk annesidir.

Yıllardır sivil toplum kuruluşları içerisinde sosyal projelerde, yoksul ve bakıma muhtaç insanlara yardım konusunda çalıştı. Hak için mücadele eden, halkın içinden, halktan gelen birisidir.

STK'lar içinde elde ettiğim deneyim ve tecrübesi ile halka, olaylara ve vicdanlara daha rahat ulaşabilmek, sorunlara kalıcı çözüm üretmek adına Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep milletvekili aday adayı oldu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bölgesel güç haline gelmiş bir Türkiye’nin 2023 hedefleri ve iddialarına ulaşabilmesi için yeni anayasa ve yenilenmiş bir sistem çalışmalarında "Ülkem için, Memleketim Gaziantep için, benim de söyleyeceklerim var, hayallerim var” diyerek yola çıkmaya karar verdi.

Memurpostasi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.