Bahçeli: Mağduriyetlerden 50 Gezi Çıkabilir

Bahçeli: Mağduriyetlerden 50 Gezi Çıkabilir

15 Temmuz'un ardından doğan mağduriyetlere dikkat çeken MHP lideri, FETÖ'nün bu mağduriyetlerden dolayı başlayacak toplumsal hareketi yönlendirebileceğini, ikinci darbe ortamı yaratabileceğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ'ın "herkes kendi içini temizlesin" sözlerine, "MHP'deki milletvekillerinde toplu iğne başı kadar bulsunlar yarım saatte partiden atayım" yanıtını verdi. Bahçeli, FETÖ'cülerin, operasyonlarla doğan mağduriyetleri toplumsal hareketlere dönüştürebileceği uyarısında bulundu. Önceki akşam bir grup gazeteciyle yemekte buluşan Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

İKİNCİ DARBE TEHLİKESİ: İnsanların sokakta olduğu bir saatte ateş açılması bir, 'cinnet' haline işaret ediyordu. Yurtta Sulh Konseyi'nin kimlerden oluştuğunun ve darbe başarılı olsaydı yönetime kimlerin getirileceğinin açığa kavuşması gerekir. FETÖ, mağduriyetlerden dolayı başlayacak toplumsal hareketi de yönlendirebilir. 50 tane Gezi'yi birden görebilirsiniz. Toplumsal hareket toplumsal çatışmaya gider. O zaman darbede başarısız olanlara ikinci darbe ortamı ortaya çıkar.

YARIM SAATTE ATARIM: (Adalet Bakanı'nın FETÖ ayıklaması sözleri) Bizim teşkilat olarak FETÖ ile ilişkisi vardır diye gönderdiğimiz kimse yok. Yalnız Adalet Bakanı'nın bir açıklaması vardı. 'Herkes temizlesin' diyordu. Adalet Bakanı içimizdeki FETÖ'cülerle ilgili bir toplu iğne ucu kadar sahip olduğu delil varsa bana göndersin, yarım saatin içerisinde partiden atayım. Gülen olayını hafife almamak lazım. Adım 'Devlet' diye, onu da mı ben araştırayım?

ECEVİT'TEN TEK GÜLEN KELİMESİ DUYMADIM: (Gülen, Ecevit'i severdi iddiaları) Bülent Ecevit'in ağzından bir tek kelime dahi duymadım. Telkini olduğunu da görmedim. Toplantılarda Gülen ismini bir kez ağzına almış değildir. Bereket versin, bizim bir fotoğrafımız yok.

FETÖ'CÜ KENDİNİ NASIL SAVUNUYOR GÖRELİM: (Kılıçdaroğlu'nun davalar yayınlansın talebi) Kamuoyunda paylaşılmasında yarar var. 27 Mayıs'ta davalar radyo aracılığıyla yayınlanmıştı. Bu saatten sonra Türkiye'de hiç kimse hiçbir şeyi saklama lüksüne sahip değil. Çıksın bir FETÖ'cü kendisini nasıl savunuyor, hep beraber görelim.

ÖKSÜZ ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR: Belki öldürülmüş de olabilir. Öbürü kalkıp 'MİT'in adamı' diyor. Her şeyi Adil Öksüz gibi birinin üstüne yıktık. Bulunursa ne olacak? Adam, 'Ben bu işlerle alakam yok, benim şahitlerim var, tarla almaya gitmiştim, iki tane de tapu senedi hazırlamıştım' dese ne olacak? Kazan'dan da iki şahit çıkar herhalde.

'BaşkanlığI savunana da saygı duyulmalı'

(Açılışların Saray'a kayması başkanlık provası mı?) Biz şimdi her şeyi bıraktık da Cumhurbaşkanı'nın her şeyini destekler konuma mı geldiğimizi zannediyorsunuz? Benim hala odamda 17-25 levhası (saati) duruyor. Parlamenter sistemi savunuyoruz. Bunun varlığına saygı duyuyorsanız, başkanlık sistemini savunan insanlara da saygı duyacaksınız.

Tuğrul Türkeş'e dostluk göndermesi

(Türkeş'in 15 Temmuz gecesi araması) Eski partilimiz, dava arkadaşımız Tuğrul (Türkeş) aradı beni. Düşüncemizi almak istiyor. Beraberce aynı partide bulunmanın ötesinde bir dava insanı olarak, 'siz ne yapıyorsunuz?' diyerek, bizi merak etmiştir. Biz kendisini merak ettiğimiz gibi o da bizi merak etmiştir. Farklı siyasi alanlarda olmak, dostlukları eritiyor ama bitirmiyor.

MUHALEFETE AF : (Parti içi muhalefete af çıkıp çıkmayacağı) Bazı arkadaşlarımız 7 aydan beri MHP'yi çok aşırı derecede meşgul etti. Herhalde onlar da bazı gerçekleri görmüştür. Nitekim de bazıları yanlışlıklar olduğunu ifade etmektedirler... Tövbe ifadesi bizi aşan bir ifade. Biz tövbe kapısı değiliz. Rahatlıkla gelip, 'bazı yanlışlıklar içerisinde olduk, kendimize çeki düzen verdik' dedikleri zaman bizim paylaşamayacağımız bir şey yok. Ama bazıları var onlar görevlendirilmişler. Onlara partinin tamamını da vermiş olsak, yetmez onlara. Onlar başka şeylerin peşindeler. Yakında herhalde daha iyi göreceğiz.

YAKIŞIK ALMAZ: (Oktay Vural'ın yeniden grup başkanvekili olabilme ihtimali) Herhangi bir kırgınlık yok. Yeniden aday olması yakışık almaz.

Önder Yılmaz / Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.