Bakan Avcı'dan Öğretmen Kıyafetleri Açıklaması

Bakan Avcı'dan Öğretmen Kıyafetleri Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenler kendilerine neyi yakıştırıyorsa onu giysin açıklamasında bulundu.

Öğretmenlerin kendilerine neyin yakışacağını bildiğini belirten Avcı, "Öğretmenlerimiz kendilerinin karar vereceği konusunda birbirlerini rencide edecek şeyler söylemezler. Başörtüsü ile yakıştırıyorsa yakıştırıyordur. Öğretmenlerimiz kendilerine ne yakıştırıyorsa onu giysin." dedi. "Yasal bir sorunla karşılanmazlar değil mi?" sorusuna ise Avcı, "Evet" cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Günlük Özel programında Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını cevapladı.

"ÖĞRETMENLERİMİZ KENDİLERİNE NEYİ YAKIŞTIRIYORSA ONU GİYER"

"Başörtülü öğretmenlik şuan için serbest mi? Değilse demokratikleşme paketinde serbest hale gelecek mi?" sorusuna Avcı şu cevabı verdi; "Kıyafet konusunda son günlerde bu konuda bazı örnekler üzerinden çok yakışıksız benzetmelerle polemikler yapılıyor bunlar doğru değil. Her gittiğimiz ilde öğretmenlerimizle toplantılar yapıyoruz. 'Öğretmenlerimiz kendilerine neyin yakışacağını bilirler. Öğretmenlerimiz kendilerinin karar vereceği konusunda birbirlerini rencide edecek şeyler söylemezler. Başörtüsü ile yakıştırıyorsa yakıştırıyordu." dedi. Bakan Avcı, başörtülü öğretmenlik yapmak isteyenlerin önünde yasal bir engel olup olmadığı sorusuna, "Öğretmenlerimiz kendilerine ne yakıştırıyorsa onu giysin." diye konuştu.

"Yasal bir sorunla karşılanmazlar değil mi?" sorusuna ise Avcı, "Evet" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum