Bakan Avcı’nın Rakamlarıyla Eğitimdeki Tablo!

Bakan Avcı’nın Rakamlarıyla Eğitimdeki Tablo!

Bakan Avcı, CHP'nin soru önergesini yanıtladı. Bakan Avcı'nın açıkladığı rakamlar ise Türkiye’nin eğitim karnesinin zayıflığının bir kez daha göstergesi oldu.

 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerden bir bölümünün sabah, bir bölümünün de öğleden sonra derse girdiği ikili eğitim yapan okulların sayısını açıkladı.

Türkiye genelinde 11 bin okulda ikili eğitim yapıldığını açıklayan Bakan Avcı, Türkiye’nin eğitim karnesinin zayıflığını da rakamlarla ortaya koydu.

TÜRKİYE GENELİNDE 11 BİN OKULDA İKİLİ EĞİTİM YAPILIYOR!

Avcı’nın verdiği bilgiye göre; Türkiye genelinde ilköğretimde toplam 9 bin 919 okulda (İlkokul+Ortaokul) ikili, 34 bin 593 okulda (İlkokul+Ortaokul) normal öğretim yapılıyor. Yani okullarda sabahları bir grup, öğleden sonraları da bir grup öğrenci eğitim görmek zorunda. Ortaöğretim kurumlarında (Genel+Mesleki) ise toplam 1085 okulda ikili, 11 bin 29 okulda ise normal öğretim yapılıyor.

Yeni yapılan derslik sayılarına da değinen Bakan Avcı, 2003-2014 yılları arasında Türkiye genelinde toplam 234 bin 473 derslik yapıldığını bildirdi.

ÖZEL OKUL TEŞVİĞİNE 318 BİN BAŞVURU!

Avcı’nın yanıtına göre, özel eğitim öğretim desteğine de toplam 318 bin 23 öğrenci başvurdu. Bunlardan 253 bin 768’i tercih yaptı. Tercih yapanlar arasından 185 bin 357 öğrenci özel okul teşvik kapsamında okullara yerleştirilirken, 168 bin 310’u yerleştirildiği özel okullarla sözleşme yaparak 2014-2015 eğitim öğretim yılında teşvik almaya hak kazandı.

TEŞVİK VERİLEN OKULLAR NEYE GÖRE SEÇİLDİ?

Avcı, “Eğitim öğretim desteğine başvuran okulların tespitinde yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre değerlendirme yapılmaktadır. Bu kapsamda eğitim öğretim desteği uygulama kılavuzu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde şartları taşımayan okullar teşvikten yararlanamamıştır” dedi.

GÖREVİ SONA EREN OKUL MÜDÜRLERİNİN SAYISI!

Bakan Avcı, son olarak okul müdürleriyle ilgili tasarruflar konusunda da bilgi verdi. Bu kapsamda 14 Mart 2014 itibarıyla dört yılını dolduran 16 bin 559 eğitim kurumu müdürünün müdürlük görevi sona erdiğini belirten Avcı, “İlgili yönetmelik hükümlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda 75 ve üstü puan alan 8.156 eğitim kurumu müdürünün ise aynı veya diğer eğitim kurumlarında yöneticilik görevi uzatılmıştır” ifadelerini kullandı. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.