Bakan Çelik Rusya faturasını açıkladı!

Bakan Çelik Rusya faturasını açıkladı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle şu ana kadar 160 ton malın geri geldiğini söyledi. Çelik, krizin devam etmesi halinde bunun toplam maliyetinin 764 milyon dolar olacağını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krizi değerlendirdi. Ruslar'a gidecek 160 ton malın sınırdan geri geldiğini söyleyen Çelik, elde kalan mallar için alternatif pazarlar bulunduğunu kaydetti.

Bakan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Kabul de konuşan Çelik, Rusya'nın 1 Ocak itibariyle mevye, sebze ve beyaz et ürünlerinde bazı ithalat kısıtlamalar yapılacağı yönünde kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini söyledi.

"160 TON MAL GERİ ÇEKİLDİ"

Sınır kapısından Rusya'ya gitmesi planlanan 160 ton malın geri çekildiğini söyleyen Çelik, bu konuda herhangi bir zararın oluşup oluşmadığı hususunu bakanlık olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

YILLIR ZARAR 764 MİLYON DOLAR

Medvedev’in açıkladığı ürünler yasaklandığında Türkiye'ye ekonomik anlamda dönüşü nasıl olacak sorusuna Çelik, "Bu sıraladıkları ürünlerin toplam değeri 764 milyon dolar tutarında bir rakam oluşturuyor. 1 Ocak için söylüyorum” cevabını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.