Bakan Selçuk, Rant Kavgasına El Koydu! Mal ve Hizmet Alımı Genelgesi

Bakan Selçuk, Rant Kavgasına El Koydu! Mal ve Hizmet Alımı Genelgesi

Eğitimin içinden gelmiş, eğitim sektörünün her yerinde bulunmuş bir eğitim aktörü olarak Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof.Dr. Ziya Selçuk, yayımladığı 2019/17 Sayılı Genelge ile tüm Milli Eğitim Bakanlığı unsurlarının ihtiyaçlarını öncelikle okullarımızı

Eğitimin içinden gelmiş, eğitim sektörünün her yerinde bulunmuş bir eğitim aktörü olarak Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof.Dr. Ziya Selçuk, yayımladığı 2019/17 Sayılı Genelge ile tüm Milli Eğitim Bakanlığı unsurlarının ihtiyaçlarını öncelikle okullarımızın DÖSE işletmelerinden temin etmelerini esas kıldı.

“Meslekî Eğitim Memleket Meselesi” söyleviyle önemsediğimiz ve ülkemizin ihtiyacı iş gücünün birinci derecede kaynağını teşkil eden okullarımızın güçlendirilmesi herkesin hemfikir olduğu bir husus.  Bakanlık vazifesine geldiği Temmuz 2018 tarihinden beri Sayın Bakan bu gayeye yönelik olarak planlı emin adımlar attı. Özellikle sektör işbirliği ile kurulan ve iş garantili meslek liseleri büyük bir ilgi gördü ve LGS yerleştirmelerinde Fen Liseleri kadar rağbet buldu. Mesleğe hazırlanan öğrencinin bir işe sahip olma garantisi hem öğrenci hem de ebeveynler de heyecan uyandırdı. Tematik lise sayısının artacağını müjdeleyen Sayın Bakan, böylece meslekî eğitim meselesinin nasıl çözüleceğinin de ipuçlarını verdi. Ülkemizin üretme kapasitesine doğrudan tesir edecek tematik meslek lisesi hamlesi geleceğimiz adına umut vadediyor.

Meslekî Eğitim Merkezleri ve Meslekî ve Teknik okullarda kurulan DÖSE işletmeleri kar amacı gütmeyen ve öğrencilerin hem işi öğrenmelerine imkân oluşturan hem de öğrenci harçlıklarını çıkarmalarına fırsat sunan ayrıca okulla sektörü buluşturma güzelliğini yaşatan bir uygulama. Okullar bu yöntemle bir sanayi kuruluşu gibi sektörün bir parçası olabiliyor.

Meslekî ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün internet sayfasında “Ürün Kataloğu” başlığı altında ülkemiz okullarında bulunan 774 DÖSE işletmesi bulunan okulların ürettikleri ürünlerin bilgileri yer alıyor. Bakım ve Onarım Hizmetleri, Bilişim, Elektrik ve Elektronik, Eğitim ve Bakım Hizmetleri, Ev, Okul, Ofis Mobilya ve Gereçleri, Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar, Kişisel Bakım ve Güzellik, Konaklama, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Makine, Metal, Döküm ve Plastik, Organizasyon, Fotoğraf ve Matbaa, Oyuncak, Hediyelik Eşya ve Tasarım Ürünler, Tarım, Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri, Temizlik Ürünleri ve Boya, Yapı ve Enerji Sistemleri başlıkları altında üretilen hizmetlerin bilgilerine buradan ulaşılabiliyor. Basında sık sık kimi okulların DÖSE işletmelerinin bir fabrika gibi ürün ürettiğini de okuyoruz.

Sayın Bakan çıkardığı 2019/17 Sayılı Genelge ile tüm Milli Eğitim Bakanlığı unsurlarının öncelikle mal ve hizmet ihtiyaçlarını DÖSE işletmesi olan okullar üzerinden karşılanmasını emrederek, hem rant tartışmalarına fırsat vermemiş hem de öğrencilerin ürettikleri ürünlerin piyasada bir karşılık bulmasından kaynaklı mesleki eğitimin önünü daha da açmış oldu. Bu vizyoner adımın ülkemizin üretme kapasitesine faydalı olacağı muhakkak.

İbrahim Hakkı Celis

memurpostasi.com / Özel haber

bakan-selcuk’tan-rant-kavgasina-el-koydu!-mal-ve-hizmet-alimi-genelgesi.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.