Bakan Selçuk'tan emekliye bayram ikramiyesi açıklaması!

Bakan Selçuk'tan emekliye bayram ikramiyesi açıklaması!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk NTV'de katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı. Emeklilere ikramiye tarihine ilişkin Bakan'dan açıklama

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk NTV'de katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı.

Emeklilere ikramiye tarihine ilişkin Bakan'dan açıklama

EMEKLİLERE İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk NTV'de katıldığı canlı yayında açıklamalar yapıtı. Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğine ilişkin soruya Bakan Selçuk 'Konu ile ilgili Maliye Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor erken de olabilir bunu ileride duyuracağız' dedi.

İLAVE İSTİHDAMA DA DESTEK GELİYOR

Selçuk: "Bu süreçten geçerken ilave istihdam sağlayan işverenlere de 'ilave istihdam desteği' adı altında bir destek sunacağız."

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ KİŞİ SAYISI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Nakdi ücret desteği alan çalışan sayısı 1 milyon 358 bine ulaştı. 1 milyar 700 milyon lira kaynağı çalışanlara aktardık"

---*"(Tamamlayıcı emeklilik sistemi) Temel hedefimiz çalışanımıza emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak."

DİĞER BAŞLIKLAR ŞÖYLE

*Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlanan işçi sayımız 3.5 milyona yaklaşmış durumda. Bu doğrultuda toplamda 10.5 milyar lira kaynak aktarıldı.

*Fesih kısıtı pandemi döneminde çalışanlarımızı korumak için önemli bir unsurdu. Bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz.

*1 Ocak 2019 – Nisan 2020 arasında işinden ayrılanlara istihdama dönüş desteği olacak. İlave istihdam sağlayan işverenlerimize de destek sunacağız. Farklı çalışma modellerini etkinleştireceğiz.

*Gençlerimiz için paketin içinde 2 maddemiz olacak. Biz en kısa zamanda meclise sunmak istiyoruz, netleştiği zaman paketimizi sunacağız.

*Bir diğer Teşvik edici unsurumuz işsiz kalma sürelerini azaltmaya yönelik olacak. Çalışanlarımızı 3 ay içinde geriye döndükleri zaman işe o 3 aylık süreçte uzun vadeli sigortalarını ödeyeceğiz.

*Hazine ve Maliye bakanlığımızla çalıştığımız bir model. Temel hedefimiz çalışanımızın emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak ülkemize 2. ve 3. Basamağı kazandırabilmek.

KIDEM TAZMİNATI

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "(Kıdem tazminatı) Kazanılmış haklar korunacak. 30 güne karşı gelen yüzde 8.33 oranımız var, bu korunacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.