Bakan Şimşek zamlara açıklık getirdi

Bakan Şimşek zamlara açıklık getirdi

Mehmet Şimşek, akaryakıttaki zammın tamamen uluslararası petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını ifade belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıttaki zammın tamamen uluslararası petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını ifade belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıttaki zammın tamamen uluslararası petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını ifade belirtti. Şimşek, "2009'un sonundan bu yana ne benzine ne motorine ne de başka bir akaryakıt ürününe bir kuruş vergi zammı gelmemiştir." dedi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Gaziantep Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni' Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yola çıkarken özel sektör, müteşebbis ruhuyla bu işi başarabileceklerini gördüklerini kaydetti. Dünyada büyük bir tsunami yaşandığında, parayı, insanı ve bilgiyi yönetmenin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini kaydeden Şahin, bu kontrol sağlanamadığında istenilen hedefe ulaşılamayacağını aktardı. Bugün paradan para kazanmanın çok kolay olduğu dönemlerin bittiğinin altını çizen Şahin, "Bugün alın teriyle, sabırla, artık yan komşunla değil, yan ilinle değil kıtalar arası büyük bir rekabeti yönetebilenler ayakta kalıyor. Bu öyle her babayiğidin karı da değil." değerlendirmesinde bulundu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Türkiye'deki genel vergi yükü noktasında 34 oecd ülkesi arasında alt sıralarda olduklarını kaydetti. Şimşek, "oecd'ye üyeyiz. oecd'de 34 tane ülke var. oecd'nin ortalaması yüzde 34. Dolayısıyla genel olarak Türkiye'deki bütün prim ve vergilerin milli gelire oranı anlamında dünya ülkeleriyle karşılaştırdığımız zaman hakikaten çok da ağır vergi yükü görünmüyor. Biz 34 oecd ülkesi arasında en düşük vergi yüküne sahip 26'ıncı ülkeyiz. Yani sondan 6'ıncı ülkeyiz." diye konuştu.

Son günlerde art arda gelen akaryakıt zamlarına da değinen Bakan Şimşek, 2009'dan bu yana tek kuruş vergi zammı yapmadıklarını hatırlattı.

Şimşek, "Türkiye hakikaten benzinde yüksek vergi yüküne sahip bir ülke. Fakat onu da indirmişiz. 2009'un sonundan bu yana ne benzine ne motorine ne de başka bir akaryakıt ürününe bir kuruş vergi zammı gelmemiştir. Tamamen petrol fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı. Yani zam denilen şey aslında tamamen uluslar arası petrol fiyatlarındaki artıştan kaynaklanmakta." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Kurumlar Vergisi, Gelirler Vergisi ve özel ödül alan mükellefler, Bakan Şimşek ve Şahin'in yanı sıra protokol üyelerinden ödüllerini aldı.

Ödül alan firma ve kişiler şu şekilde oluştu: "Kurumlar Vergisi: Çimko Çimento, Gülsan Sentetik Dokuma, Sanko Tekstil İşletmeleri, Merinos Halı, Tiryaki Agro, Şölen Çikolata, Naksan Plastik, Süper Film Ambalaj, Bulut Tekstil, Sanko Pazarlama. Gelir Vergisi; Abdülkadir Konukoğlu, Muharrem Balat, Zekeriya Konukoğlu, Adil Sani Konukoğlu, Fatih Konukoğlu, Hakan Konukoğlu, Mehmet Selim Gözen, Cengiz Konukoğlu ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki işadamı. Özel ödül alan mükellefler; Can Aslan Petrolcülük, Sanko Tekstil İşletmeleri ve Merinos Halı."

Kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/ekonomi/Bakan-Simsek-zamlara-aciklik-getirdi/740423/#ixzz1pPIpK35n

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.