Bakan Soylu: İspatlayın istifa edeyim

Bakan Soylu: İspatlayın istifa edeyim

Habertürk'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Büyükçekmece'de polis evleri basıyor, 'Hangi partiye oy verdiniz?' diye soruyor" iddiaları karşısında çok net konuştu: Türkiye'ye taahhüdüm vardır. İspat etsinler istifa etmeyen namerttir!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "Genel olarak şunu sormak istiyorum. Sizin talimatlarınız açık. Polis bu talimatlar doğrultusunda görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Peki size talimata uymayan, hata yapan, bu yönde bir uyarı geldİ mi?" şeklindeki sorusuna Bakan Soylu şu karşılığı verdi:

"Size bağlanmadan önce teyid maksadıyla hem İstanbul Valimiz hem de İstanbul Emniyet Müdürümüzü aradım. 'Size intikal eden bir şikayet var mı?' diye sordum.

Bir polisimizin, jandarma görevlimizin gidip 'Siz hangi partiye oy veriyorsunuz?' diye sorulmasının akıl tutulması olduğunu düşünüyorum.

Bütün siyasi partilerin büyüteci buranın üzerinde, televizyonlar takip ediyor. Şu anda sandıklar sayılıyor. Bir oy bazen tartışma 45 dakika sürüyor. Sandık alanındaki sorumluluk oradaki seçim kurulu hakiminin sorumluluğunda. Buna rağmen bizim arkadaşlarımız bütün taraflara adil muamele ediyor.

Hiç kimseden şikayet yok. CHP'den aradılar 'Şöyle şöyle durum var, acaba polisler gelmese' dediler. Biz de 'Kim gelebiliyorsa gelsin, biz güvenliğimizi alırız' dediler. Biz orada kolluğuz. Oranın yürütümü seçim kuruluna bağlıdır. Seçim kurulunun talimatlar çerçevesinde bu gerçekleştirilir. Sayın Yerlikaya ve Çalışkan'la konuştum. Orada da böyle bir şikayet yok. Şikayet olursa gereğini yerine getirmek zorundayız. Polis Türkiye'de güvenlik kurumları içerisinde her zaman ilk üçte yer almaktadır. Ben onu korumak zorundayım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.