Bakan Ziya Selçuk'tan açıklama: 4 Ocak iyimser bir tahmin!

Bakan Ziya Selçuk'tan açıklama: 4 Ocak iyimser bir tahmin!

4 Ocak'ta yüz yüze eğitimin başlaması konusunda da açıklamalarda bulunan Selçuk, "Salgın durumu düşüşe geçince gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı. Detaylar haberimizde....

A Haber'de Akşam Ajansı'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu'nun öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmalarını değerlendiren Bakan Selçuk, TIMSS 2019 sonuçlarını da yorumladı. 4 Ocak'ta yüz yüze eğitimin başlaması konusunda da açıklamalarda bulunan Selçuk, "Salgın durumu düşüşe geçince gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) IEA'nın 4 yılda bir yaptığı, dünyadaki en büyük ve en kapsamlı uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmalarından biri olan TIMSS 2019 sonuçlarını A Haber'de değerlendirdi.

İNANCIMIZ KAYBETMEDİK

İnançlarını kaybetmeden bugünlere geldiğini belirten Selçuk, Türkiye'nin eğitim alanında azim gösterirse daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

TÜRKİYE İLK KEZ...

Uluslararası araştırmada Türkiye ilk kez 500 puanın üzerinde olduğunu belirten Selçuk, öğrencilerin uluslararası sorulara alışması gerektiğini ve soru tarzının değişmesi nedeniyle ders işleyişinin de değiştiğini ifade etti.

YAPAY ZEKA VURGUSU

Derslerde akıl yürütmeyi ön plana çıkardıklarını belirten Bakan Selçuk, İzleme ve değerlendirme çalışmalarına yapay zeka eklediklerini belirtti.

MÜFREDAT AÇIKLAMASI

Öğrenciler LGS ve YKS'de müfredatın tamamından sorumlu olacağını belirten Ziya Selçuk, salgın döneminde yapılan sınavlara farklı yaklaşırız ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk ayrıca kararları tek başlarına almadıklarını belirtti.

İŞLENMEYEN KONULARDAN SORUMLU OLUNACAK MI?

Her zaman esnek davranmak zorunda olduklarını belirten Bakan Selçuk, işlenmeyen konuları öğrencilere sormayacaklarını da açıkladı. Bakan Selçuk konuya ilişkin ayrıca "Biz her zaman esnek davranmak zorundayız. İşlenmeyen konuları öğrencilere sormuyoruz" ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

- Salgın düşüş eğiliminde ancak yeterli değil

- Salgının düşüşe geçmesi umut veriyor

- 4 Ocak iyimser bir tahmin, esnek bir yapı ile ilerliyoruz

- Salgın durumu düşüşe geçince gerekeni yapacağız

- Okulların açılması dikkatli olunmasına bağlı, biz hazırız

Ayrıntılar geliyor...

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.