Başbakan: Hedefimiz yenilenebilir enerjide teknoloji ihraç edebilmek

Başbakan: Hedefimiz yenilenebilir enerjide teknoloji ihraç edebilmek

Başbakan Yıldırım, "Hedefimiz, Türkiye'yi yenilenebilir enerji konusunda teknoloji üreten ve hatta ihraç eden bir ülke konumuna getirmektir." dedi

- Başbakan Binali Yıldırım, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde YEKA-Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Yıldırım, "Hedefimiz, Türkiye'yi yenilenebilir enerji konusunda teknoloji üreten ve hatta ihraç eden bir ülke konumuna getirmektir." dedi.

Bir ülkenin gelişmesinin büyümesinin ve kalkınmasının ne kadar enerji ürettiğine, ne kadar enerji tükettiğine bağlı olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Ülkemizde kurulu gücün yüzde 45'ini yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürebiliriz. Şu anda yüzde 32'yiz, yüzde 45'e kadar, kısa ve orta vadede, bu oranı çıkarabiliriz." şeklinde konuştu.

"Küresel iklim değişikliği ile mücadele 2030 yol haritamızı belirledik"

"Küresel iklim değişikliği ile mücadele için şimdiden 2030 yol haritamızı belirledik." diyen Yıldırım, "2030 yılında 246 milyon ton, 2012-2030 yılları arasında ise toplamda 1 milyar 920 milyon ton sera gazı emisyonu önlenmiş olacak." şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Güven ve istikrarın kıymetini risk almayan, hiç emek ve değer üretemeyenler bilemez. Kim bilir? Yatırım yapmak, üretmek, istihdam kapısı açmak isteyen özel sektör; güvenin ve istikrarın ne anlama geldiğini en iyi sizler bilirsiniz." dedi.

"Küresel ve yerli yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor"

Küresel ve yerli yatırımcıların Türkiye'ye güvendiğini belirten Yıldırım, "Doğal zenginliklerimiz daha da değer kazanıyor, ülkemize yeni eserler ve hizmetler olarak geri dönüyor. 15 yıl boyunca inşa ettiğimiz güven ve istikrarın sonucu yatırımdır, üretimdir, istihdamdır ve kalkınmadır." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dünyayla rekabet edebilmek için özel sektör ile beraber kalkınmaya, özel sektörün öncülüğüyle büyümeye devam edeceğiz. Ülkemiz için iş üreten, aş üreten, katma değer sağlayan herkesin başımız gözümüz üzerinde yeri var."

Muhabir: İlkay Güder, Yıldız Nevin Gündoğmuş, Esin Işık

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.