Başbakan’a Duyarlılığından Dolayı Teşekkür Ediyoruz

Başbakan’a Duyarlılığından Dolayı Teşekkür Ediyoruz

Başbakan’a Duyarlılığından Dolayı Teşekkür Ediyoruz

 

652 sayılı KHK ile özür grubu tayinlerinin yılda bir kez olacak şekilde sınırlanması sonrası yaşanan mağduriyetleri 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a taşıyarak çözmüştük. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki girişimlerimizin sonuçsuz kalması üzerine, Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu konuyu bilgi notu olarak bir kez daha Başbakan’a taşımış ve öğretmenlerin aile bütünlüğünü tehdit eden sorunun giderilmesini talep etmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerin mazeret atamaları yılda bir kez yaz ayında yapılıyordu. Bu duruma gelmiştik. Başta sağlık ve eş durumu olmak üzere, mazeret durumu tayinlerini Şubat ayında yapacağız. Bunun da öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” demiştir.

Başbakan Erdoğan’a ilettiğimiz bilgi notunda, şu ifadelere yer vermiştik: “Öğretmenlerin eş özrüne bağlı yer değişikliği talepleri yönetmelik gereği her yıl Şubat ve Ağustos aylarında karşılanırken, 652 sayılı KHK ile bu imkânları ellerinden alınmış ve yılda bir kez sadece Ağustos ayında yapılacak şekilde sınırlandırılmıştır. Bu durum, sadece mağdur eşleri değil, aynı zamanda öğretmenler odasını paylaşan bütün eğitimcileri etkilemektedir. Geçen yıl KHK yayınlandıktan sonra yaşanan tartışmalar üzerine sizlerin bizzat devreye girmenizle konu geçici olarak çözüme kavuşmuş ama bu yıl tekrar sorun olarak karşımızda durmaktadır. Konu, aile bütünlüğü olunca, probleme kayıtsız kalmak mümkün gözükmemektedir. Sizlerin geçen hafta Gaziantep’teki programınızda ‘Eş durumu konusu üzerinde çalışmalarımız var. Bunu çalışacağız, bununla ilgili gerekli adımları atacağız’ şeklindeki açıklamanız mağdur öğretmenleri umutlandırmakla kalmamış, beklentiyi de artırmıştır. Sizlerden beklentimiz, her yıl aynı sorunu yaşamaya devam edeceğimizden dolayı aile bütünlüğünü tehdit eden bu konuya el atmanız, öncelikle Şubat döneminde yapılan eş özrüne bağlı yer değişikliği hakkının bu yıl da yapılması için devreye girmeniz, uzun vade de ise tekrar yılda iki kez yapılacak şekilde yeniden düzenlenmesini sağlamanızdır.”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda her yıl aynı sıkıntıyla uğraşmamak adına tekrar yılda iki kez olacak şekilde düzenleme yapmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyor, ailelerin parçalanmışlığına duyarsız kalmayan ve özür grubu tayinlerinin ara dönemde yapılması için talimat veren Sayın Başbakan’a duyarlı davranışından dolayı mağdur öğretmenler adına Eğitim-Bir-Sen olarak teşekkür ediyoruz. 


EBS Şubatta Özür Grubu Atamasını Başbakan'a İletti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.