Başın sağolsun Türkiye

Başın sağolsun Türkiye

İstanbul'da yaşanan terör saldırıları sonrası bakanlar, ortak basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamaları..

Gümüşsuyu yokuşu(Beleştepe) civarında bir araç seyir halindeyken patladıldı. Maçka Parkı civarında da bir canlı bomba kendini patlattı.

Bombalar 45 saniye arayla patladıldı.

"Terör örgütlerinin, bu terör saldırısından sonra yapmaya niyet ettikleri en önemli şeylerden birisi halkın moralini kırmaktır, bozmaktır. En az terör saldırısı kadar önem verdikleri hususlardan birisi budur. Allah rızası için lütfen halkın moralini bozacak en ufak bir yayın yapılmasın ve bu anlamda da özellikle sosyal medya üzerinden yapılan birtakım yanlış yayınlara da itibar edilmesin, milletimize de bu ricada bulunuyorum. Çünkü çakallar puslu havaları sever. Kimseyi sevindirmeyelim. Türkiye düşmanlarını, bu milletimizin düşmanlarını sevindirmeyelim. Hep beraber hem yasımızı tutalım hem teröre karşı mücadelemizi sürdürelim hem de yolumuza devam edelim."



"Bütün medya kuruluşlarımıza ve bütün milletimize çağrımız şudur; resmi olarak yapılan açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. Özellikle sorumsuz bir şekilde sosyal medya kullanılarak, sosyal medya üzerinden yapılan birtakım tezviratın milletimizin moralini bozmak, teröre karşı mücadeledeki azmini kırmaktan başka bir anlamı yoktur."

SÜLEYMAN SOYLU: 29 ŞEHİDİMİZ VAR 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları..

Bomba yüklü araç el düzeneği vasıtasıyla patlatıldı. 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda bir canlı bomba polisler tarafından farkedildi. Etrafında terdibat alındı. Ancak o da tertibat alan polislerin ortasında kendisini patlatıyor.

"Saldırılarla ilgili 10 şüpheli gözaltında."

"Üzülerek belirtiyoruz ki, bu iki patlamada, şu anda adli tıp kurumuna sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 2'si sivil, 1'i emniyet müdürü, 1'i emniyet amiri olmak üzere 27 polis arkadaşımız şehit."

"Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi."

 

"BU LEŞ SÜRÜSÜ TEMİZLENENE KADAR.."

"Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'IN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırının ardından ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını belirterek, 106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini anlattı.

Hastanelerde kayıtlı yaralı sayısının 166 olduğunu belirten Akdağ, "Bunların 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var, 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi." dedi.

Olayın ardından hastanelere koşan ve yaralılara müdahale eden sağlık çalışanlarına teşekkür eden Akdağ, yaralılara acil şifalar dileyerek olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Akdağ, terör belasının üzerinden gelmeye el birliğiyle muvaffak olacaklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.