Başkentte 13 yılda eğitimin kalitesi arttı

Başkentte 13 yılda eğitimin kalitesi arttı

Ankara 13 yılda eğitimde adeta çağ atladı. Kaliteyi artırmak amacıyla başkentte 13 bin 438 yeni derslik inşa edilirken, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullardaki fiziki ortam eğitim öğretime daha uygun hale getirildi

Erkam Çoban / Sabah

Ankara'da ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında 13 yılda ilklere imza atıldı. Ücretsiz Ders Kitabı Projesinden Fatih Projesine, akıllı tahtalardan yeni derslik inşasına eğitimde çığır açan gelişmeler yaşandı. Köhneleşmiş eğitim sisteminden modern eğitim sistemine geçildi. Ankara'ya son 13 yılda 2,7 Milyar TL eğitim yatırımı yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, 13 yılda devletin eğitime yaptığı dönüşümden Ankara'nın da nasiplendiğini söyledi. Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla Ankara'da 13 bin 438 yeni derslik inşa edildiğini ifade eden Bozkurt, göç alan Ankara'nın hem eğitimini rahatlattığını hem de eğitiminin kalitesini arttırdığını belirtti. Ankara'daki okul sayısının 2 bin 164'ten 3 bin 441'e yükseldiğini hatırlatan Bozkurt, "Yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullardaki fiziki ortam eğitim öğretime daha uygun hale geldi. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 42'lerden 25'lere düştü. Bunun yanında Ankara'da görev yapan öğretmen sayısı da son 13 yılda 35 bin 689'dan 66 bin 789'a çıkartıldı" diye konuştu. 

ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITILDI 
Okul öncesi eğitim yaygınlaştırılarak 3 ila 5 yaş arasında yüzde 12,4 olan okullaşma oranının yüzde 58,9'a yükseldiğini dile getiren Bozkurt, "2003 yılında uygulamaya konulan Ücretsiz Ders Kitabı Projesi'yle öğrenciler için kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verildi. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. 12 yılda Ankara'daki öğrencilere 188,5 Milyon TL maliyetle 107 milyon adet ders kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı. Eğitimle teknolojiyi tanıştırma adına 2003-2015 yılları arasında eğitimde ileri teknolojiyi yakalamak için; okullara 54 bin 365 adet bilgisayar alındı. Bin 340 sınıfa ADSL bağlantısı sağlanarak toplamda bin 444 Bilişim Teknoloji Sınıfı kuruldu. Fatih projesi kapsamında öğrencilerimize teknolojiden üst düzeyde yararlanma imkanı sağlandı. Ankara'daki okullara 592 Akıllı Tahta, 37 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, 37 Doküman Kamera ve 50.942 Tablet Bilgisayar gönderildi" dedi. 

DERSLER DAHA VERİMLİ 
Okul anneliği, okul aile birliği görevlerinde bulunduğunu söyleyen Şenay Yılmaz, "13 yılda eğitimde çok büyük adımlar atıldı. Kara tahta ve tebeşir tarih oldu. Artık okullarda kalemli tahtalar, akıllı tahtalar var. Çocukların kendilerine ait kilitli dolapları var. Bu çok büyük bir avantaj. Çocuklar artık ağır çantaları sırtında taşımıyor" dedi. Okullarda mevcutların azaldığını söyleyen Ömür Kurgan ise "Şimdi eskisi gibi 3'er kişilik sıralar yok. Her öğrenci tek oturuyor. Böylelikle sınıf mevcudu da azalmış, dersler daha verimli hale gelmiş oluyor. Eskide olduğu gibi öğretmen azlığından oluşturulan birleşmiş sınıf diye bir şey de artık yok. İngilizce, bilgisayar sınıfları var. Çocuklarımız oradan yeterince faydalanabiliyorlar." 13 yılda eğitimin geliştiğini dile getiren Aysun Saruhan, "Öğretmen sayısı arttı, yeni okullar yapıldı, sınıf mevcutları düştü artık öğrencilerle daha iyi ilgilenilmeye başlandı. Bunun yanında okullar teknolojik alt yapıya kavuştu. Ne büyük nimet ki şimdi okulun ilk günü çocuklarımız kitaplarını masalarında buluyor. Eskiye göre eğitim modernleşti" diye konuştu. 

kaynak: http://www.sabah.com.tr/ankara-baskent/2015/06/06/baskentte-13-yilda-egitimin-kalitesi-artti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum