Baskette dev şölen!

Baskette dev şölen!

TBF Başkanı Turgay Demirel, cuma günü açılışı yapılacak olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın çok farklı olacağını söyledi.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılış gecesiyle ilgili ayrıntılar, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda, açılış gecesi iletişim elçisi olan oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın sunuculuğunda gerçekleştirilen toplantıda, TBF Başkanı Turgay Demirel ve genel sekreteri Ali Özsoy hazır bulundu.
Düzenleyecekleri açılış gecesinin, çok farklı olacağını savunan Demirel, “İddia ediyoruz ki, 27 Ağustos'ta yapılacak açılış gecesinin ardından, bundan sonraki açılış törenleri için yeni bir standart ortaya çıkacak. Farklı bir açılış töreni olacak. Bundan öncekiler daha basit olarak yapılıyordu. Fakat bu sene çok renkli geçeceğine inandığımız bir program hazırladık” diye konuştu.
TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ise, Dünya Basketbol Şampiyonaları arasında en iyilerinden birini organize edeceklerini kaydetti. Uzun zamandır bekledikleri ve hazırlandıkları şampiyona için son günlere girildiğini hatırlatan Özsoy, “24 tane rüya takım mücadele edecek. Bu sene dünyadaki en büyük basketbol organizasyonu olacak. Türkiye'nin de ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu” ifadelerini kullandı.
Ali Özsoy, şu ana kadar satışa sunulan biletlerden yüzde 76'sının satıldığını ve bu satışlardan 5 milyon euro gelir beklediklerini vurgularken, sponsorluk gelirlerinin ise 13 milyon euro civarında olacağını sözlerine ekledi.


Ünlüler sahnede!
Sinan Erdem Spor Salonu'nda 27 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek açılış gecesi, 172 ülkeden canlı olarak yayınlanacak. Organizasyonda Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston da katılımcılar arasında yer alacak.
Gecenin en büyük sürprizi olarak, dünyaca ünlü şov ekibi Cirque De Soleil'in sergileyeceği performans gösterilirken, semazen gösterisi ve mehteran konseriyle de organizasyonun renkleneceği dile getirildi. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun ünlü gösterisi Troya'nın da sahneleneceği gecede, Fatih Erkoç, Müslüm Gürses ve Sezen Aksu'nun yanı sıra ünlü Yunan sanatçı Harris Alexiu ile İtalyan tenor Alessandro Safina'na da sahne alacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.