Belediye, piyasa fiyatının 3 katına, 200 araç kiraladı

Belediye, piyasa fiyatının 3 katına, 200 araç kiraladı

Beşiktaş'ta görevden alınan Murat Hazinedar'ın koltuğuna oturan Tahir Boğaç, piyasa fiyatının 3 katına 200 lüks otomobil kiraladı.

Hükümet, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında kamuda ciddi tasarruf tedbirleri alırken, CHP'li Beşiktaş Belediyesi 200 adet lüks araç kiraladı. Kiralama hizmeti, piyasa rakamlarının çok üzerinde olurken, ihaleyi asıl ilginç kılan nokta ise ihalenin verildiği şirket oldu. Tek firmanın katıldığı ihaleyi Ankara merkezli '06Antika Turizm ve Taşımacılık' kazandı. İhale sonrası belediye bu şirkete 2 aylık kiralama hizmeti için 4 milyon TL ödeyecek.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine vekaleten seçilen Tahir Doğaç'ın onayı alınarak yapılan kiralama işlemindeki şirket CHP'li belediyelere hiç de yabancı değil. Aynı şirket Murat Hazinedar'ın belediye başkanlığı döneminde de 201 araç için açılan ihalede 3 şirketle yarışmış ve iki aylığına belediyenin araç kiralama işini 6 milyon liraya almıştı.

Beşiktaş Belediyesi'nin son ihalesini yeniden verdiği Antika Turizm ve Taşımacılık'a 200 araç için ayda 4 milyon ödenecek. Buna göre bir araca ortalama aylık ödenecek tutar 10 bin TL olacak. Oysa ki piyasada orta segment bir otomobil ayda 2 bin 500 ila 3 bin 500 TL arasında kiralanabiliyor. C segmenti bir Mercedes'in kiralama fiyatı bile aylık en fazla 6 bin liraya çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.