Beşiktaş Galatasaray derbisi tatil oldu

Beşiktaş Galatasaray derbisi tatil oldu

Olimpiyat Stadı'nda dev derbi şokla bitti. Beşiktaş, Almeida ile devreyi önde kapattı, son anda 11'e giren Drogba 2. yarıda 2 golle maçı çevirdi. Son dakikalarda Kartal ilk yenilgisini alıp, liderliği Fener'e bırakmamak için bastırırken, seyirci rekoru kı

Beşiktaş ile Galatasaray, arasında oynanan derbi maçta Atatürk Olimpiyat Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı.

Uzatmada saha karıştı maç yarım kaldı
4. dakika uzayacağı belirtilen karşılaşmanın uzatma anlarında tribünlerinde bir takım olaylar yaşandı. Bu sıralarda da Felipe Melo, Motta'ya sert bir faul yaparak direkt kırmızı kartı gördü. Ancak Fırat Aydınus'un kırmızı kartı sonrasında taraftarlar sahaya girdi. Fırat Aydınus ve oyuncular soyunma odasına giderken, karşılaşma tamamlanamadı.

Beşiktaş takımı bir süre sahada beklerken, daha sonra soyunma odasının yolunu tuttu, ardından da Beşiktaş taraftarları tamamen sahaya girerek, maçın noktalanmasını sağladı.  

Galatasaray taraftarı gelemedi

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbide, konuk Galatasaray'ın taraftarları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takımlarını destekleyemedi.

"Dört Büyükler"in arasında oynanan maçlardaki deplasman yasağının bu sezon da sürmesi nedeniyle, sarı-kırmızılı taraftarlar stada alınmadı.  
 
Kale arkası tribünlerden doğu tribününe geçtiler

Derbi maçın başlamasına saatler kala kale arkası tribünlerde bulunan bazı taraftarlar, doğu tribününe (maraton) geçti.

Güvenlik güçleri bir süre sonra bu bölümlerde önlem alarak daha fazla taraftarın doğu tribününe geçmesine engel oldu. 

Dev pankart açıldı
Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray derbisi öncesi doğu tribününde dev pankart açtı.

Doğu tribününde açılan pankartta "Dönüşümüz muhteşem olacak" yazısı ile yapımı süren yeni stadın resmi ile yeni ismi "Vodafone Arena" da yer aldı.  
 
Bilic'in ilk derbisi

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Slaven Bilic, Galatasaray maçıyla Türkiye'de ilk derbisine çıktı. 

Siyah-beyazlı takım, Samet Aybaba'nın yerine göreve getirilen 45 yaşındaki Hırvat teknik direktör ile oynadığı ilk 4 maçı da kazandı. 

Siyah-beyazlı taraftarlar da Bilic için doğu tribününde üzerinde fotoğrafı bulunan Hırvatça yazılar yer alan bir pankart açtı. 

Derbide ilk heyecan 
Beşiktaş'ın yeni transferleri Tolga Zengin, Ramon Motta, Gökhan Töre ve Atiba Hutchinson, Beşiktaş formasıyla ilk derbi heyecanını yaşadılar. 

Siyah-beyazlıların yeni transferlerinden Ömer Şişmanoğlu, A2 maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle, derbi maçın kadrosunda yer alamadı. Serdar Kurtuluş ise Beşiktaş'ta oynadığı daha önceki döneminde derbide forma giymişti.

Drogba oynadı ve...
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da, ağrıları nedeniyle maç öncesi son antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Didier Drogba maça yetiştirildi. 

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile yaptığı maçta sol omzundan sakatlanan, yeniden takıma dönmesinin ardından ise dünkü son antrenmanı ağrıları nedeniyle tamamlayamayan Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, uygulanan yoğun tedavinin ardından Beşiktaş karşısında kadrodaki yerini aldı.

9,5 yıl sonra karşılaştılar

Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 9,5 yıl sonra karşı karşıya geldi. 

İki ekip 89 yıllık rekabette daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sadece bir kez karşılaştı. 2003-2004 sezonunun 28. haftasında, 4 Nisan 2004 tarihinde teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki Galatasaray'ın ev sahipliğinde yapılan maçı Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Terim ile Bilic, ikinci kez rakip
Sezonun ilk derbisi, iki takımın teknik direktörlerini ikinci kez saha kenarında birbirlerine rakip yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 5 yılı aşkın süre sonra karşı karşıya geldi.

Her iki teknik adam, ilk sınavlarını milli takımda verdi. İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Fatih Terim yönetimindeki Türkiye ile Slaven Bilic'in çalıştırdığı Hırvatistan milli takımları çeyrek finalde karşılaştı. Berabere sona eren karşılaşmada penaltılarla rakibine 3-1 üstünlük kuran Türkiye, yarı finale yükseldi. 

Karşılaşma öncesinde Bilic, Terim'in bulunduğu bölüme giderek "Hoşgeldin" dedi. Birbirlerine sarılan iki teknik adam, daha sonra derbi için başarı dileklerinde bulundu. 
 
Beşiktaşlı taraftarlardan anlamlı pankart

Beşiktaş taraftarları, hasta bir minik Galatasaray taraftarının nakil için ilik arayışına Atatürk Olimpiyat Stadı'nda açtıkları pankartla destek verdiler.

Üzerinde Galatasaray formasıyla Ozan Bulduk'un resmi olan pankartta, "Acının rengi olmadan Ozan'ı kurtaralım" yazarken, minik taraftar için sosyal paylaşım sitelerinde açılan destek hesaplarına da yer verildi.

Galatasaray takımına tepki
Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına tepki gösterdi.

Sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolculara ıslıklarla karşılık veren taraftarlar, zaman zaman küfürlü tezahüratlarda da bulundu. 

Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 2 (Maç yarıda kaldı)

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Fernandes, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Almeida

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Dany, Semih Kaya, Hakan Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba 

Goller: Dk. 18 Almeida (Beşiktaş), Dk. 59 ve 72 Drogba

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.