Beşiktaş TT Arena'ya talip

Beşiktaş TT Arena'ya talip

Beşiktaş Spor Kulübü İnönü Stadı'nın yeniden yapılması sürecinde maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamanın yollarını arıyor

Beşiktaş, yaptığı flaş transferlerin ardından önce Buca sonra da Trabzonspor maçlarını kapalı gişe oynayan siyah beyazlılar daha büyük bir stada geçmek için düğmeye bastı.

İnönü için yıllardır beklenen müjdeli kararın Anıtlar Kurulu'ndan çıkması Beşiktaş camiasında büyük sevinç yaşattı. 120 milyon Euro'ya mal olacağı bildirilen yeni stadın yapımı için mayıs ayında yıkıma başlanması kararlaştırıldı.

Ancak gelecek sezon Beşiktaş'ın nerede oynayacağı konusu şimdiden tartışmaya açıldı. Siyah beyazlı yöneticiler, ilk etapta ismi ortaya atılan Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na sıcak bakmıyor.

Son maçlarda İnönü'de bile bilet taleplerini karşılayamadıklarını belirten yöneticiler, kapasitesi 15 bini dahi bulmayan bu statta oynayamayacaklarını belirttiler. Gözünü 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena'ya diken siyah beyazlılar seneye Galatasaray ile aynı stadı paylaşma amacındalar.

"TALEBİ KARŞILAYAMIYORUZ"

İkinci Başkanı Metin Keçeli: "Beşiktaş'ın Türkiye'de futbolun kalitesini artırdığı ortada. Şu anda karar aşamasındayız. Gerekli bilgileri başkanımız Yıldırım Demirören'e ilettik. Önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili açıklama yapacak" dedi.

Önemli olan Türk futbolunun çıtasının yükselmesi ve marka değeri. Beşiktaş Türkiye'yi en iyi şekilde Avrupa'da temsil ediyor. Bunun da karşılığı en iyi statlarda oynamak olacaktır.

Bu Türk Telekom Arena ya da Olimpiyat Stadı olur. Yeter ki gerekli izinler sağlansın. 700-800 milyon dolarlık yatırımlar bir maçlığına oluşturulmaz. Yurt dışında da bunun örnekleri var.

Serdal Adalı: Kasımpaşa yetmez SON birkaç maçtır rakip takımların taraftarları bile bizden bilet talebinde bulunuyor. Kasımpaşa Stadı, böyle bir takıma yetmez.

İnönü yıkıldıktan sonra maçlarımızı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk futbolunun çıtasının yükseltmek için yaptırdığı Türk Telekom Arena'da ya da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayabiliriz.

posta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.