Bin 518 Öğretmenin Mağduriyeti Giderilmelidir

Bin 518 Öğretmenin Mağduriyeti Giderilmelidir

Bin 518 Öğretmenin Mağduriyeti Giderilmelidir

 

Mağdur öğretmen eşleri, sendikamızı ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı ile görüştü.

Eğitim-Bir-Sen’in Şubat ayında il dışı özrünün açılması için Başbakan nezdinde yaptığı girişimlerin son derece önemli olduğunu, 7 bine yakın öğretmenin mağduriyetinin giderildiğini, ancak bin 518 öğretmenin mağduriyetinin devam ettiğini belirterek, şunları söylediler:

“Biz Ankara’da TRT ve TÜBİTAK gibi farklı kurumlarda çalışıyoruz. Eşlerimizin bulunduğu illerde kurumlarımız olmayabiliyor. Eşlerimizin bizim bulunduğumuz ile gelmeleri için, Şubat ataması taban puanlarına baktığımızda, en az 10 yıl daha bulundukları illerde çalışmaları gerekir. Aylıksız izne ayrılsalar da 3 yıl sonrasını göremiyoruz. Bu sisteme göre kurumlarımızın olduğu illere gelmeleri neredeyse imkansız. Biz özür durumunda 41. tercihimizi yaptık ama olmadı. Daha kaç yıl bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Eşlerimiz ve çocuklarımızla bir araya gelmek istiyoruz.”

Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, verdikleri mücadele ile Şubat ayı il içi ve il dışı özür durumuna bağlı yer değişikliği başvuru hakkının verilmesini sağladıklarını ifade ederek, yapılan il dışı özür durumuna bağlı yer değişikliği sonrası 6 bin 768 öğretmenin, eşlerinin bulunduğu illere atandığını, bin 518 öğretmenin ise atamasının yapılmadığını kaydetti.

Eşlerinin bulunduğu illere ataması yapılmayan öğretmenler için de girişimlere başladıklarını dile getiren Çakırcı, şöyle konuştu:

“Geçen yıl da özür durumuna bağlı yer değişikliğinin yapılmayacağı ifade edilmişti. Sendika olarak bunun olmasını sağladık. Yine bu yıl Şubat özür durumuna bağlı yer değişikliği, il içi ve il dışı yer değişikliğinden öğretmenlerimiz ümitli değildi. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptığımız görüşmelerde, il dışı olsun il içi olsun, bu hakkın verilmesini sağladık. Özür durumu mağduriyeti önemli oranda giderildi. Ancak halen bin 518 ailenin bütünlüğü sağlanmış değil. Biz bu bütünlüğün de sağlanması için girişimlere başladık.  Bunun için de il emri uygulamasının geri getirilmesini istiyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum