Bir bakanlık kapatılıyor! İşte detaylar...

Bir bakanlık kapatılıyor! İşte detaylar...

Bakanlıklar birleştiriliyor, isimler değişiyor…"Hayvancılık" bitiyor!

Bakanlıklar birleştiriliyor, isimler değişiyor…"Hayvancılık" bitiyor!

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde devletin nasıl yapılandırılacağı yönündeki çalışmalar netleşmeye başladı. Çalışmaya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı kapatılacak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da ismi değişecek.

Üzerinde çalışılan tasarıya göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı birleştirilecek. Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni isminin Kırsal Kalkınma Tarım ve Su İşleri Bakanlığı olması öngörülüyor. Tarım Bakanlığı’nın yeni isminde ‘Orman’ ibaresi yer almıyor ancak Tarım Bakanlığı ile Orman Bakanlığı’nın yeni yapılanmada birleştirilmesi amaçlanıyor.

SU KAYNAKLARI ENERJİ VE TARIM BAKANLIKLARI ARASINDA PAYLAŞTIRILACAK

Diğer yandan gıda da Tarım Bakanlığı’ndan alınarak Sağlık Bakanlığı’nın bünyesine aktarılacak. Orman Bakanlığı’na bağlı yatırımcı kuruluş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de kaldırılacak. Su kaynaklarının yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesiyle ilgili birimler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı arasında paylaştırılacak. Buna göre, enerjiyle ilgili alanlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, tarımsal sulamalarla ilgili alanlar da yeni yapılanmada Tarım Bakanlığı’nın bünyesine aktarılacak.

Kaynak : Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.