Bir ‘tık'la telefon, internet aboneliğine iptal dönemi

Bir ‘tık'la telefon, internet aboneliğine iptal dönemi

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunla Elektronik Haberleşme Kanunu’nda da düzenleme yapıldı. Abonelik sözleşmelerinin feshedilmesi...

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanunla Elektronik Haberleşme Kanunu’nda da düzenleme yapıldı. Abonelik sözleşmelerinin feshedilmesi sürecinde talebin yazılı bildirilmesi koşulu kaldırılacak.

FAKS GÖNDERMEYE SON

Düzenlemeyle her türlü aboneliklerin online olarak yapılması ve bazen işkenceye dönen abonelik iptali mümkün hale geldi. GSM, internet, dijital TV gibi abonelik sözleşmelerinin feshedilmesi sürecinde abonenin talebinin yazılı bildirilmesi koşulu kalktı. Eski dönemde abonelik için ıslak imza zorunluluğu bulunuyordu. Hatta bazı hizmet verenler faksla talep almak istiyordu. Bu işlem firmanın internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek. e-Devlet üzerinden abonelik iptalinin eylülde devreye girmesi bekleniyor. Yasayla vatandaş, banka şubesine gitmeden uzaktan iletişim araçlarıyla sözleşme de yapabilecek. Böylece bankalar müşterilerle fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan uzaktan kredi kartı düzenleyebilecek. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.