Birden Fazla Yüksek Lisans Yapmanın Memurlara Faydası

Birden Fazla Yüksek Lisans Yapmanın Memurlara Faydası

Memuriyette iken veya memuriyet dışında yüksek lisans tamamlayan Devlet memurlarına ilave kademe ilerlemesi verilmekte ve bu yolla ilgili memurun aylık ücretinde, kademe ilerlemesinden kaynaklı olarak bulunduğu seviyeye göre değişen miktarlarda...

Memuriyette iken veya memuriyet dışında yüksek lisans tamamlayan Devlet memurlarına ilave kademe ilerlemesi verilmekte ve bu yolla ilgili memurun aylık ücretinde, kademe ilerlemesinden kaynaklı olarak bulunduğu seviyeye göre değişen miktarlarda artış olabilmektedir.

Yüksek lisans yaparak ilave kademe ilerlemesinden yararlanmış olan memurlar, başka bir dalda yeniden yüksek lisans yaptıklarında, haklarında yine ilave kademe ilerlemesi yapılmasını isteyebilmektedirler.

Bu yazımızda, yüksek lisans yapmanın sadece kademe  ilerlemesine olan etkisinden söz edilecektir.

Yüksek lisans nedeniyle kademe ilerlemesi

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre (36/A/9); memurluğa girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yükseköğrenim üstü master derecesi almış olanlara bir kademe ilerlemesi uygulanacağı belirtilmiştir.

Bu düzenlemeye göre, yüksek lisansı tamamladığına ilişkin belgeyi kurumuna ibraz eden memurun kazanılmış hak aylık seviyesi,  bulunduğu derecenin bir üst kademesine yükseltilir.

İkinci yüksek lisans nedeniyle kademe ilerlemesi

657 sayılı Kanunun yüksek lisans nedeniyle ilave kademe ilerlemesi yapılmasına imkan veren hükmünden; yükseklisans eğitimini tamamlamış olduğu için ilave kademe ilerlemesinden yararlanan memurun, memuriyetten önce veya memuriyet sırasında başka bir alanda ikinci defa yüksek lisans yapmış olması halinde hakkında ikinci defa ilave kademe ilerlemesi uygulanamayacağı anlaşılmaktadır.

Bu itibarla, memuriyet dışında ya da memuriyet sırasında yapılan yüksek lisans (master) eğitimi nedeniyle memura ilave bir kademe ilerlemesi verileceği; tamamlanan yüksek lisans eğitimi sayısının birden fazla olmasının ise memura ilave kademe ilerlemesi sağlamayacağı değerlendirilmektedir. 

memurunyeri.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.