Bizde Yer Yok, Açık Liseye Gidin!

Bizde Yer Yok, Açık Liseye Gidin!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan TÜRK, Anadolu Liselerine yerleşemeyen 574 bin öğrencinin içini ferahlatan o müthiş açıklamasını yaptı: ‘Açık Liseler de önemli bir alternatif!’

TEŞEKKÜRLER ERCAN TÜRK!

      Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan TÜRK, Anadolu Liselerine yerleşemeyen 574 bin öğrencinin içini ferahlatan o müthiş açıklamasını yaptı: ‘Açık Liseler de önemli bir alternatif!’ Örgün eğitimde bulunması gereken okul çağındaki ve daha 13 yaşındaki çocuklara açık lise yolu gösterilerek deniliyor ki: ‘sizlerin okula gitmesine gerek yok. Okula gitmeden de dışardan sınavlara girerek mezun olabilirsiniz! Bu fırsatı sizlere biz verdik!’ Bu dahiyane fikri velilere vererek önemli bir  eğitim-bilim ilkesini yerine getiren Sayın TÜRK açıkça ‘Benim müdürlüğüme bağlı okullara yığılarak kalabalık yaratmayın! Bakın orada bir de Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullar var! O okula kaydolun!’ demektedir.

     Sayın Genel Müdürümüz galiba Ivan Illich’in zorunlu eğitim sistemine karşı olarak kaleme aldığı ve pedagoji çevrelerince radikal olarak algılanan ‘Okulsuz Toplum’ adlı kitabını okudu. Eğitimcileri toplum gözünde onurunu zedeleme gayretinde olanların okulların da içini boşaltma amaçlarını aslında gayet iyi anlıyoruz. Bu düşünceye sahip olanların yaptığı ilke değil bu. 666 sayılı kanun ile birlikte –dünyada örneği olmayan bir uygulama ile- imam-hatip ortaokullarında okuyan öğrencilere 4 yıl içinde 1 yılını okula devam etmeden hafızlık eğitimi almalarının da yolu açılmıştı. Eğitim-İş’in bunun iptali için Danıştay’da açtığı dava devam etmektedir. 8 yıllık zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık diyenlerin bir başka yalanı da burada ortaya çıkıyor. Ortaokulda 1 yıl hafızlık eğitimi alanlar ve mezun olduktan sonra açık liseye devam edenler açısından aslında zorunlu eğitim 7 yıla indirilmiş olmuyor mu?

        Sayın Ercan Türk’ün bilerek veya bilmeyerek verdiği bir mesaj daha var; ‘Okula giderek boşuna zaman kaybetmeyin! Açık Liselere ara sınıflardan da nakil olup rahatlıkla sınavlara hazırlanabilirsiniz!’ Bir ülkenin Eğitim Bakanlığının Genel Müdürüne de bu yakışır! Teşekkürler Sayın Genel Müdürüm! Ufkumuzu açtınız!

 

Kasım DEMİRCİ

Eğitim-İş Ankara Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum