Budist Myanmar hükümetinin hedefi bu defa öğretmenler

Budist Myanmar hükümetinin hedefi bu defa öğretmenler

Myanmar'da Budist hükumet ve çetelerinin saldırıları altında olan Arakan Müslümanlarına yönelik, etnik ve dinsel ayrımcılığa maruz kalmaya devam ediyor. Sıra Müslüman öğretmenlere geldi.

Budist hukümet ve çetelerinin saldırıları altında olan Arakan Müslümanlarına yönelik, etnik ve dinsel ayrımcılığa maruz kalmaya devam ediyor.

Ellerinden bir çok hakkı alınan Arakan Müslümanlarına yönelik, keyfi gözaltı ve tutuklamalar ülke genelinde hızla sürüyor.

Arakan‬ Haber Ajansı (AHA)'nın verdiği bilgiye göre, Myanmar Hükümeti, Arakan köy ve kasabalarında, müslüman öğretmenlere yönelik geniş kapsamlı tutuklama operasyonları düzenledi.

Şilhali bölgesinde, isminin açıklanmasını istemeyen Arakanlı bir öğretmen, güvenlik güçleri tarafından, asılsız suçlamalarla tutuklandığını ve işkence gördüğünü anlattı.

Serbest bırakılması karşılığında 320 bin Kyat ödediğini belirten öğretmen, hala hükümet hapishanelerinde, Arakanlı öğretmenlerin kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını, ayrıca öğretmenlik mesleğini bırakmaya ve Arakanlı çocuklara yönelik islami eğitimlerini durdurmaya zorlandığını ekledi.

Kaynak:medyatimes

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.