Bursa zirvede sağlam

Bursa zirvede sağlam

Sezer'in golüyle yenik duruma düştüğü maçın ikinci yarısında silkinen yeşil beyazlılar, Nunez ve Sercan ile üç puana uzandı. Liderliğini sürdürdü.

ŞAMPİYON yine doludizgin ilerliyor. Bursaspor, Eskişehirspor karşısında da fire vermedi, 4'te 4 yapıp zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.
Eskişehirspor geçen sezonki performansından çok uzak. Çıkış arıyorlar. Maça da iyi başladılar. Bursaspor'un aklı belli ki Valencia maçında. Nasıl olmasın, ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecekler. Üstelik bir İspanyol devine karşı. Bu yüzden dünkü maç bir anlamda prova niteliği taşıyordu.
Bursa erken öne geçebilirdi ama Sercan egoistçe davranınca ibre bir anda Eskişehirspor'a döndü. Yeşil beyazlıların en güvendiği isimlerden biri olan kaleci İvankov öyle akıl almaz bir hata yaptı ki bir anda Eskişehirspor öne geçiverdi. İvankov'un kısa düşen atışını John düzeltti ve Sezer'in önüne bıraktı. Bu oyuncu da hatanın faturasını kesiverdi.Eskişehirspor öne geçti ve bir anda Sağlam'ın planları bozuldu.
İki farklı Bursa
Bursaspor ikinci yarıda bambaşka bir görünümle sahadaydı. Atak üzerine atak gerçekleştirdi. Gol adeta “Geliyorum” diyordu. Ve Bursaspor'a Nunez hayat verdi. Attığı golle seyirciyi de şahlandırdı, takım arkadaşlarını da. Eskişehirspor kontrataklarla gol aramaya başladı ama onların umudunu bitiren isim Sercan oldu. Sahneye çıktı, golünü attı maçı Bursaspor'a kazandırdı. Bursaspor kötü başladığı ve ilk yarısını yenik tamamladığı maçı çevirmesini bildi. Eskişehirspor ise skoru koruma sevdasının faturasını yenilgiyle ödedi. Bursaspor'un önünde şimdi büyük bir maç var. Onlar için salı akşamı tarihi bir gece olacak. Ve Valencia karşısına timsahlar büyük bir moralle çıkacak.

Bir adım daha çıktık

Ligde 4'te 4 yaparak bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Ertuğrul Sağlam, “Artık Valencia'yı düşünebiliriz. Şampiyonlar Ligi'nde ilk puanlarımızı almak istiyoruz” diye konuştu.

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Eskişehirspor maçının zor olacağını biliyorduk. İlk yarıda kendi hatalarımızdan dolayı zorlandık ve gol yedik. Soyunma odasında oyuncularımıza maçı çevirecek zamanımızın olduğunu söyledim. Bunu da yaptık” dedi. 4'te 4 yaparak bir ilki daha gerçekleştirdiklerinin altını çizen Sağlam, “Bir adım daha yukarı çıktık. Lig liderliğimiz devam ediyor. Salı günü oynayacağımız Valencia maçı ve bir dahaki haftaya karşılaşacağımız Gaziantepspor'u düşünüyoruz” dedi.
Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti: “Valencia karşısına toparlanıp en üst düzey motivasyonla çıkmalıyız. Bu maç bizim için tarihi karşılaşma olacak. Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmalarında ülkemizi iyi temsil edebilmek ve camiamıza özellikle güzel bir karşılaşma izletip ilk puanlarımızı almak istiyoruz. Sakatlığın olmaması bizim adımıza sevindirici. Bunun yanında oyuncularımızı tebrik ederken, Eskişenhirspor'a başarılar diliyorum.”

M. United'ın önünde bitiririz

BURSASPOR'da dün sahaya kaptan çıkan Ali Tandoğan, Şampiyonlar Ligi maçları öncesi iddialı konuştu. Tecrübeli futbolcu, “Takımımızda tecrübeli isimler var. Sonuçta, ülkemizi temsil edeceğiz. Grupta Manchester'ın belki de önünde bitiririz. İstedikten, inandıktan sonra her şeyi başarabileceğimizi düşünüyorum” dedi. Genç golcü Sercan ise, “Ben Manchester United'ı yeneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

3 SORU 3 CEVAP

Sedat Özden

Ertuğrul Sağlam'ın oyuncu tercihlerine ne diyeceksiniz?
YANIT Üç cephede mücadele edecekler. Maçlara göre kadro yapması ve dünkü rotasyonu doğruydu.

Kanat Atkaya

Eskişehirspor kötü gidişe neden dur diyemiyor?
YANIT Kadrosu zayıf. Oyuncuları takımı Süper Lig'de önemli yerlere taşıyacak çapta değil.

İlker Yasin

Valencia maçı öncesi Bursaspor'u nasıl buldunuz?
YANIT Bursaspor Şampiyonlar Ligi'ne hazır değil. Tutuklar ve konsantrasyonları yetersiz.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.