Bursa'ya dişli rakipler

Bursa'ya dişli rakipler

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz, M.United, Valencia ve G. Rangers ile eşleşti. Bursa, 14 Eylül'de sahasında Valencia ile oynayacak.

VALENCIA
Kalbini söktüler
İspanya'nın saygıdeğer teknik adamlarından Unai Emery'nin çalıştırdığı Valencia, geçen sezonu La Liga'da üçüncü sırada tamamladı. İspanya Ligi'nde 2010-2011 sezonuysa ağustos sonunda başlıyor.
Sezon başında takımın en önemli iki oyuncusundan Villa'yı Barcelona'ya, Silva'yı Manchester City'ye kaybeden Valencia'nın adeta kalbi sökülmüş durumda...
İki yıldız oyuncunun parasıyla takıma katılan oyuncular arasında eski Galatasaraylı Mehmet Topal, Rubin Kazanlı forvet Dominguez, Wolfsburglu stoper Ricardo Costa, Getafeli santrfor Soldado ve Mallorcalı Aduriz de var. Valencia'nın bu yılki en önemli dezavantajı ideal 11'in ciddi biçimde yenilenmesi... Dominguez, Topal, Soldado, Costa gibi yenilerin adaptasyon süresi dolmadan Valencia'yla oynamak avantaj olabilir.

Türk takımlarıyla eşleşmeleri
Daha önce UEFA Kupası'nda iki kez Beşiktaş'la bir kez Gençlerbirliği'yle eşleşen Valencia 6 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Valencia'nın Türklere kaybettiği tek maçta, 2003-2004'te G.Birliği formasıyla bugünkü Bursasporlu Ali Tandoğan da forma giydi.

GLASGOW RANGERS
Forvetleri tehlikeli
4 sezondur eski İskoç futbolcu Walter Smith'in çalıştırdığı Glasgow ekibi, geçen sezon 53'üncü şampiyonluğunu kazanarak Devler Ligi bileti aldı. Halen iki haftası tamamlanan ligde de ikide iki yapmayı başardılar.
Sezon başında forvetleri Kris Boyd'u Middlesbrough'a, Nacho Novo'yu Gijon'a kaptıran Rangers ön tarafını çok önemli iki oyuncuyla takviye etti: Skorer golcü James Beattie Stoke'dan, yer uçağı hızlı kanat oyuncusu Vladimir Weiss Manchester City'den getirildi.
Hızlı hücumlarıyla ünlü Bursa'nın, Weiss'ın kontra ataklarında dikkatli olmaları gerekecek.

Türk takımlarıyla eşleşmeleri
Ankaragücü, Galatasaray ve Fenerbahçe'yle birer kez eşleşen Rangers, üç eşleşmeden sadece birinde, başkent ekibine karşı galibiyetler kazandı.

MANCHESTER UNITEDİkinci maç umudu
Geçen sezon Premier Lig'i Chelsea'nin 1 puan ardından ikinci sırada tamamlayan Manchester, bu sezona iki maçta 4 puanla başladı. Sezon öncesi çok fazla şans bulamayan oyuncularından Foster ve Tosic'i elinden çıkaran Alex Ferguson, takımını Bebe, Smalling ve Javi Hernandez'le takviye etti. Yeni gelen oyunculardan Hernandez'in forvette derinlik sağlama ihtimali var.
Bursa için tabii ki Manchester United çok zor bir rakip, ama İngiliz deviyle oynanacak rövanş maçı rakibin tur biletine yaklaşmış olarak çıkması halinde puan şansı olabilir. Alex Ferguson daha önce Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'la oynadığı ikinci maçlarda olduğu gibi Bursa'yla oynanacak rövanşa genç oyuncularla çıkıp bize puan şansı tanıyabilir.

Türk takımlarıyla eşleşmeleri
Tamamı Kupa 1'de olmak üzere ikişer kez Galatasaray ve Fenerbahçe'yle, bir kez de Beşiktaş'la eşleşen M.United, Türk takımlarıyla oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 de beraberlik aldı.

MAÇ TAKVİMİ
14 Eylül: Bursaspor-Valencia
29 Eylül: G.Rangers-Bursa
20 Ekim: Manchester Utd.-Bursa
2 Kasım: Bursa-Manchester Utd.
24 Kasım: Valencia-Bursaspor
7 Aralık: Bursaspor-G.Rangers

NE DEDİLER?İbrahim Yazıcı:
Dersimize çalışacağız
Şanslı bir kura çektiklerini belirten Başkan İbrahim Yazıcı, "Bundan sonra dersimize daha iyi çalışacağız" dedi. Gruplardan çıkmak için ümitli olduğunu vurgulayan Yazıcı şöyle konuştu: "Hepimize çok büyük görev düşüyor. Manchester gibi dünya devi bir takımla karşılaşacağız. Ama olmayacak bir şey yok. Herşey olabilir. Bundan sonra dersimize iyi çalışacağız. Ben şahsen ümitliyim.”

Ertuğrul Sağlam:
Zor ama imkânsız değil
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda mücadele edecekleri Manchester United, Valencia ve Glasgow Rangers'ı değerlendirdi. Güçlü bir gruba düştüklerini belirten Sağlam, "Güçlü rakiplerle mücadele edeceğiz. Ancak gruptan çıkmak istiyoruz. Zor grup ama çıkmamız imkânsız değil. Mücadelemiz gruptan çıkmak için olacak. Ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz" dedi.

A GRUBU
Inter
Werder Bremen
Tottenham
Twente

B GRUBU
Lyon
Benfica
Schalke
Hapoel Tel-Aviv

D GRUBU
Barcelona
Panathinaikos
Kopenhag
Rubin Kazan

E GRUBU
B.Münih
Roma
Basel
Cluj

F GRUBU
Chelsea
Marsilya
Spartak M.
Zilina

G GRUBU
Milan
Real Madrid
Ajax
Auxerre

H GRUBU
Arsenal
S.Donetsk
Braga
Partizan

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.