Büyükçekmece Kız Anadolu İHL Afrika'da Su Kuyusu Açtı

Büyükçekmece Kız Anadolu İHL Afrika'da Su Kuyusu Açtı

İstanbul Büyükçekmece Ayşe Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Geçen yıl düzenlediği kermes sonucu okul adına Havz-ı Kevser su kuyusu açılmış ve faaliyete girmiştir.

İstanbul Büyükçekmece Ayşe Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden örnek proje.

İstanbul Büyükçekmece Ayşe Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçen yıl düzenlediği kermes sonucu okul adına Havz-ı Kevser su kuyusu açtırmıştır. Havz-ı Kevser su kuyusu faaliyete girmiştir. 

Su kuyusu projesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile ortaklaşa yürütülen bir projedir. Afrika'da Burkina Faso'da açılan su kuyusunun devamı da gelecek. Y

Okul Müdürü Hikmet Tepeli; önümüzdeki yıl içinde Afrika'da Çad ülkesinde bir su kuyusunun daha hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Tepeli; okul olarak düzenlenen kermes kapsamında katkı sağlayan yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilerine, velilerine ve hayırseverlere teşekkür etti. 

13-018.jpg

Su kuyuları genellikle Afrika’nın kırsal kesimlerinde, suyun olmadığı veya sağlıksız suyun bulunduğu bölgelerde açılmaktadır. Bir su kuyusu açıldıktan sonra çıkan su, bütün sağlık taramalarından geçirildikten sonra halkın kullanımına sunulmaktadır. İnsanların sağlıklı su kaynaklarına ulaşmasını sağlayan su kuyusu projeleri, Afrika’da yaygın olarak görülen hastalıkların da önüne geçmeyi hedeflemektedir.

Projenin amacı
Dünyanın en kurak ve yoksul kıtası Afrika, sömürge dönemi sonrasında kendi kaynakları üzerinde egemenlik kuramamış ve sıklıkla iç çatışmaların yaşandığı bir bölge haline gelmiş. İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hakim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde ise, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele eder olmuşlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ise fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltmış. İnsanlar burada her gün su almak için kilometrelerce yol kat ediyor. Taşınan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olmakta ve binlerce insan bu nedenle hayatını yitirmekte. İHH İnsani Yardım Vakfı özellikle Afrika’da gerçekleştirdiği su kuyusu açma projesi ile insanları sağlıklı suya kavuşturmayı ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkları önlemeyi amaçlamaktadır.

image001-142.jpgimage003-128.jpgimage005-039.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.