Çakırcı: Sorun İttihat ve Terakki Zihniyeti

Çakırcı: Sorun İttihat ve Terakki Zihniyeti

Sorunların Kaynağı İttihat ve Terakki Zihniyetinin Politikalarıdır

Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, ülkemizin en büyük sorunlarının temelinde İttihat ve Terakki zihniyetinin batıcı ve ulusalcı politikalarının yattığını söyledi.

Ramazan Çakırcı, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Bingöl şubelerimizin genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.

Şube yönetimleri, ilçe ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantılarda konuşan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen’in, Türkiye’yi bir arada tutan en önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

4+4+4 yeni eğitim sisteminin mükemmel olduğunu belirten Çakırcı, bunun için Milli Eğitim Şurası’nda çok mücadele verdiklerini ancak Bakanlığın uygulamadaki hatalarından dolayı sürecin sıkıntılı başlayıp devam ettiğini ifade etti.

Toplu sözleşme sürecinde sendika olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiklerini dile getiren Çakırcı, alamadıkları ek ödeme ve diğer hakların hükümetin hanesine borç olarak yazıldığını ve bunu almak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

 

Bulunduğumuz Yer Verdiğimiz Mücadelenin Sonucudur

Bugünlere kolay gelmediklerini söyleyen Çakırcı, “Şu anda bulunduğumuz yer, verdiğimiz mücadelenin sonucudur. Sizler ve bizler geleceği inşa etmek için bir aradayız. Eğer böyle bir davamız olmasaydı, bu Pazar günü hiçbirimiz rahatımızdan vazgeçip buraya gelmezdik. Buraya rahatta olanların rahatını bozmak için geldik” dedi.

Ülkenin tüm renklerini zenginlik olarak kabul ettiklerini anlatan Çakırcı, şöyle devam etti: “Bizim davamızda kardeşlik, sevgi, renklerin kardeşliği ve renklerin ahenkliği vardır. Bizim davamızda, bir insanın bir damla kanının tüm dünya topraklarından daha değerli olduğu anlayışı vardır. Bu anlayışı gerçekleştirmek biz eğitimcilerin işidir.”

Bazı sorunların çözümü için çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Çakırcı, başörtüsü yasağı sorunu, kariyer basamakları, özlük ve sosyal hakların yanında ek ödeme konusundaki mücadelelerinin de devam ettiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarına da değinen Ramazan Çakırcı, “Bakanlığın katılımcı yönetim anlayışından yoksun olması, sunulan görüş ve raporları dikkate almaması, sorunları paydaşlarla paylaşmamasından dolayı bugün sorunlar yaşanmaktadır. Türkiye’nin yeniden inşası için eğitim sisteminin bir an evvel yerli yerine oturtulması gerekir” şeklinde konuştu.

Dünden Daha Güçlü Olmalıyız

Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in çok önemli işler başardığını ve başarmaya devam ettiğini söyleyerek, “Türkiye’nin bu güce, bu teşkilata ihtiyacı var. Özlük ve özgürlük mücadelesi veriyoruz, değerler sendikacılığı yapıyoruz. Her birinizin bu mücadelede büyük katkısı var. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Darbe dönemlerinde en çok zararı kamu çalışanlarının gördüğünü vurgulayan Çakırcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu camia, darbe dönemlerinde çok sıkıntı yaşadı. Bu süreçlerin tümünde olan kamu çalışanlarına oldu. Bilim yuvası olması gereken üniversiteler, o dönemde darbecilere çanak tuttu. O dönemleri bilmezsek, normalleşme dönemlerinin değerini bilemeyiz. Bizim, dünden daha güçlü olmamız gerekiyor.”

Özperk: Kutlu Bir Misyonumuz Var

Batman Şube Başkanımız M. Şafi Özperk, sözlerine, sendikal yolculuklarında yaşadıkları sıkıntılara değinerek başladı. Eğitim-Bir-Sen’in kutlu bir misyonunun olduğunu dile getiren Özperk, sendikamızın bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese minnettar olduğunu ifade etti.

Memiş: Zorluklara Rağmen Canla Başla Çalışıyoruz

Diyarbakır Şube Başkanımız Yunus Memiş, bütün zorluklara rağmen okullardaki işyeri temsilcilerinin canla başla çalıştıklarını belirterek, Şube Yönetim Kurulu üyelerine, ilçe ve işyeri temsilcilerine ve tüm üyelere teşekkür etti.

Memiş, kendilerini ilgilendiren hiçbir konuda gündemin gerisinde kalmadıklarını kaydetti.

Şeker: Eğitim Çalışanlarının Sigortasıyız

Siirt Şube Başkanımız Murat Şeker, sorumlu sendikacılığın gereği olarak ülkeye olan borçlarını ödeme devam ettiklerini ifade ederek, Bin 500’ü aşkın üyesiyle ilçe ve köylerde teşkilatı olan tek örgüt olduklarını dile getirdi. Şeker, üyeleri olsun olmasın, bütün eğitim çalışanlarının sigortası olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.