Çalışma Bakanı Işıkhan'dan Türkiye Kamu-Sen'e Övgü!

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan Türkiye Kamu-Sen'e Övgü!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan konfederasyonumuzu ziyaret etti.

Çalışma hayatı ve çözüm bekleyen sorunların değerlendirildiği ziyarette Bakan Işıkhan ile birlikte Çalışma Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş’ta hazır bulundu.

Genel Başkanımız Önder Kahveci ve Başkanlar Kurulumuz, geride kalan toplu sözleşme süreci ve acil çözüm bekleyen sorunlara ilişkin Bakan Işıkhan’la karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

ÖNDER KAHVECİ: SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ NOKTASINDA ÇALIŞMA BAKANLIĞI İLE HER ZAMAN DİYALOG İÇİNDE OLACAĞIZ

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Önder Kahveci, “Çalışma Bakanlığı ile var olan ilişkilerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de daha da geliştirerek karşılıklı diyalog içerisinde sürdürme amacındayız.

Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümün noktasında sadece toplu sözleşme sürecinde değil her zaman ve her platformda Çalışma Bakanlığı ile diyalog içerisinde bulunmaktan memnuniyet duyacağız.

Konfederasyonumuz, çalışma hayatının her bir sorununu gündeme taşıma ve çözme çabası içindedir. Yardımcı hizmetliler, 3600 ek gösterge, vergi dilimleri, bayram ikramiyesi, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması, kira, ulaşım, ısınma yardımı, 8 bin 77 TL’lik artışın emeklilerimize yansıtılması gibi birçok konu çözüm beklemektedir. Her bir başlıkta atılacak olumlu adımlar için katkı sağlamaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim.

Ayrıca, daha iyi bir çalışma yaşamı, daha sağlıklı bir örgütlenme ve toplu sözleşme düzeni için 657 Devlet Memurları Kanunu’nda ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu gerçeğinden yola çıkarak bu konularda çalışmalar yapacak, değişiklik önerilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışma Bakanlığı’ndan bu konudaki taleplerimizi gündemine almasını ve bu konularda bir reform yapılmasına öncülük etmesini beklemekteyiz.

Sayın Bakan’a nazik ziyaretleri için Türkiye Kamu-Sen camiası adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

PROF. DR. VEDAT IŞIKHAN: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN BİRİKİM VE DENEYİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ise, “7. Dönem toplu sözleşme sürecini henüz tamamladığımız şu günlerde çalışma yaşamının önemli aktörlerinden birisi olan Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret ederek çalışma hayatına dair önemli değerlendirmelerde bulunduk.

Sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yaparak kamu görevlilerinin sorunlarını çözmek adına tüm gayretimizle çaba göstereceğiz. Bu noktada Türkiye Kamu-Sen konfederasyonunun bilgi birikim ve katkılarını son derece önemsiyoruz. Bu deneyimlerin çözüm bekleyen sorunların sonuca ulaştırılması noktasında ciddi katkılar sağlayacağına inancımız sonsuzdur. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.